Christophe Prémont, coach

Contents

Inside Bingoal-WB

CHRISTOPHE PREMONT (video!) Is de coach van het Bingoal-WB-team. Hijzelf reed ooit in de WB kleuren. De 30-jarige Brabançon kent dus “het huis”. Christophe beschrijft zich zelf als een gezellig en natuurrijk persoon voor.

 

Wie is Christophe Prémont?

“Ik coach al 10 jaar duursporters en dit is mijn tweede seizoen als coach bij Bingoal Wallonie-Bruxelles. “

Wat trok je aan op de fiets?

“Het begon, zoals veel mensen, met de Tour de France, toen ik klein was, in de jaren 2003-2004. Ik kocht een fiets en ik deed een paar wedstrijden in de junioren categorie. Het jaar daarop werd de intensiteit opgeschroefd door wekelijks een wedstrijd te rijden, en ik was vertrokken … “

 

Dus je maakte de overstap naar de profs?

“Ja, van 2012 tot eind 2017, in het team van Wallonie-Brussel (2012 en 2014), bij Crelan-Euphony (2013) en bij Verandas-Willems (2015-2017). Ik was geen groot kampioen, maar ik was erg blij dat ik deze sport een paar jaar op dit niveau kon beoefenen. Ik heb veel mooie herinneringen, vooral in 2016 wat een heel goed jaar was voor het team van Vérandas Willems. We kregen de kans om naar het Wereldkampioenschap tijdrijden in Qatar te gaan. We behaalden een tiende plaats toen we niet eens een professional waren. Het was echt geweldig om zoiets voor te bereiden en te rijden. “

Hoe ben je sportcoach geworden?

“Ik heb een master in bewegingsleer gedaan aan Louvain-la-Neuve (UCL) die ik in 2012 heb afgerond. Daarna ben ik begonnen als freelancer. In 2017 kreeg ik de kans om samen te werken in het UCL en het Centre d’Aide à la Performance Sportive (CAPS) voor het Be Gold-project, een project om veelbelovende jonge atleten te ondersteunen waarvan we hopen dat het een Olympisch succes zal worden binnen 8 jaar. “

Waarom ben je naar Bingoal Wallonie-Bruxelles gekomen?

“Na het Be Gold-project begon ik te praten met het team dat toen op zoek was naar een coach. Het was een uitdaging die ik leuk vond omdat ik al een tijdje individueel met een aantal renners aan het werk was. De aanpak is niet hetzelfde met een heel team. “

Wat is jouw rol in het team?

‘Dus ik ben de coach van Bingoal-WB. Mijn doel is dat de renners hun maximale potentieel uit zichzelf halen. Het “probleem” met een team is dat twee renners niet dezelfde trainingsbehoeften hebben en dat is wat mij erg interessant maakt. Ik hou van mijn werk, het is erg verslavend, super bevredigend! “

Wat is het verschil tussen de coach en de sportdirecteur?

“De coach bemoeit zich helemaal niet met de racetactiek. Het is mijn taak om de renners met hun beste vorm aan de start te krijgen. De sportdirecteur zorgt op de wedstrijddag voor de selectie en de tactiek. Vervolgens analyseert de trainer de race om te zien wat er voor de toekomst moet worden verbeterd. “

 

 

 

We doorstaan een moeilijke periode. Wat houdt de renners bezig op dit moment?

“Voorlopig gaan we het onbekende in. De renners moeten hun werk blijven doen door thuis te trainen. Dit om hun conditie op peil te houden zodat ze klaar zijn als de races hervatten … “

 

Palmarès van Christophe

Trainingpeaks

> Lees meer over ons online trainingsplatform dat wordt gebruikt door onze TRAININGPEAKS-hardlopers