Julien Stassen, verzorger

Inside Bingoal-WB

JULIEN STASSEN is geen onbekend gezicht bij Bingoal-WB. De Luikenaar maakte deel uit van het profteam van 2013 tot 2018, na een jaar (2012) in het ontwikkelingsteam te hebben doorgebracht maakte hij de overstap. In 2019 vervoegde Julien de technische staf van het team als verzorger.

 

Wie is Julien Stassen?

‘Ik ben 31 jaar en kom uit Aubel. Als middelbare studie’s heb ik de sportstudie’s gevolgd. Daarna heb ik een opleiding tuinieren gevolgd waarna de overstap naar prof-renner snel volgde.”

Wat trok je aan om te fietsen?

“Zoals veel mensen ging ik als jongere naar wedstrijden met mijn ouders. Ik hield van de sfeer die er is tussen het publiek en de renners was. Het is iets dat je in veel sporten niet vindt. Fietsen werd al snel een passie, dat is niet te verklaren … “

Hoe ben je een renner geworden?

“Mijn familie hield van fietsen, maar had het nog nooit gedaan en ik wilde het proberen. Ik maakte mijn debuut bij VC Ardennes, waar ik tien jaar verbleef. Daarna ging ik naar de Pesant Club Luik, waarna het team Wallonië-Brussel werd opgericht en ik de kans kreeg om me bij Idema Sport, het opleidingsteam, aan te sluiten in 2012. 2012 werd een uitstekend seizoen voor me waardoor ik de kans kreeg om de overstap te maken naar het prof-team.”

Welke momenten herinner je je nog uit je professionele carrière?

“Mijn deelname aan Parijs-Roubaix omdat het een race is die iedereen doet dromen. Alsook de overwinning van wijlen Antoine Demoitié in de Tour du Finistère zal ik ook nooit vergeten. “

 

Wat is jouw rol in het team?

‘Ik ben een verzorger. Dus zorg ik voor bevoorrading voor,tijdens en na de wedstrijd. Daarnaast moet je de renners ook masseren, de was doen,…. De dagen zijn altijd druk volzet! “

 

 

 

 

 

En heb je naast het fietsen nog andere bezigheden?

“Ik hou van sporten in het algemeen, en vooral van voetbal. Ik hou ook van uitgaan met vrienden, het verzorgen van mijn tuin of zelfs af en toe een boek lezen. “

Wat doe je in deze periode van “lockdown” om je dagen te vullen?

“Ik maak van de gelegenheid gebruik om te gaan rijden zolang het is toegestaan. Het is lang geleden dat ik zoveel had gereden! Verder hou ik afstand van iedereen, ik blijf thuis, doe een beetje aan sport, tuinieren, terwijl ik wacht om weer het normaal leven te hernemen.”

 

Palmarès van Julien

 

Klik op de foto om de Morgan Blue massageproducten die onze verzorgers gebruiken te ontdekken