VERTROUWEN WINNEN

Rémy Mertz maakt zijn rentree in het peloton voor het seizoen 2021, hij gaat komend weekend van start in de Tour des Alpes Maritimes et du Var. Onze renner had een time-out in januari vanwege een probleem met zijn linkerknie. Het doel zal daarom zijn om een goed gevoelen en vertrouwen terug te winnen in Zuid-Frankrijk. Rémy start ook eind deze maand het tweeluik Drôme-Ardèche, dit net voordat hij naar het Belgische programma verschuift.

Rémy Mertz. “Ik heb de laatste 5 dagen van mijn stage in Spanje last gehad van mijn linkerknie. De dokter raadde mij aan om rustig te herstellen van deze blessure, die waarschijnlijk te wijten was aan peesontsteking. In een wedstrijd was ik hier al eens op gevallen. Het duurde even voordat de pijn verdween en het was moeilijk te controleren. Dit fysieke probleem remde me natuurlijk af, want ik was heel goed toen ik aankwam bij het teamkamp. Vorig jaar had ik nog de Vuelta gereden op het einde van het seizoen net voor de korte winterstop. Na een drietal weken trokken we de motor weer op gang. Ik ben erg blij dat ik de competitie in de tour du Var kan hervatten, een wedstrijd waaraan ik nog niet heb deelgenomen. Mijn doel zal zijn om zelfvertrouwen en een goed gevoel te herwinnen, terwijl mijn vorm nog niet is wat het had moeten zijn met een normale voorbereiding. Ik was teleurgesteld dat ik na deze blessure niet kon deelnemen aan de eerste wedstrijden van het seizoen. Na Haut-Var blijf ik in het Zuiden alvorens verder te gaan naar de Drôme en Zuid-Ardèche, wat voor mij gunstig zal zijn voor de toekomst.​”

Flandriennes. “Het is nog te vroeg om te zeggen waar ik in Vlaanderen van start ga. Het belangrijkste doel is om mezelf gerust te stellen en mijn goede vorm aan het management te tonen.​”

Het team. “We hebben een goede ploeg in de Var, met Jelle Vanendert als beschermde renner, met Huys, met Livyns die in goede doen zijn. We kunnen op zoek gaan naar een goed resultaat. Ik denk dat Bingoal-WB zijn campagne op de best mogelijke basis heeft gelanceerd, met onze renners zeer prominent aanwezig en de overwinning van Timothy Dupont. Vroeg in het seizoen winnen geeft altijd een positive drive aan een team. We hebben het respect van het peloton verdiend.​”