“Opgezweept door het Vlaamse publiek”

Alex Kirsch (25) neemt zondag voor het eerst deel aan de Ronde van Vlaanderen. De Luxemburgse renner heeft al veel gegeven in de koersen op Vlaamse bodem in de aanloop naar de Ronde. En ook al waren de wedstrijden vaak heel zwaar, toch werd Alex overweldigd door het enthousiasme van het publiek, door de uitgelaten sfeer op de Vlaamse heuvels. Zondag rijdt hij de tweede lange wedstrijd uit zijn carrière na Gent-Wevelgem. Hij start zonder druk, maar met veel goesting om de Ronde te beleven. “Het wordt voor mij een kennismaking met de Ronde. Ik weet dat het een lastige en lange wedstrijd wordt, maar ik wil het beste van mezelf geven en een mooie dag op de fiets beleven”, zegt Alex Kirsch. “Ik zal niet meer stress hebben dan anders, ik wil van deze schitterende koers genieten. Het publiek langs Vlaamse wegen zweept me op. Het is daarom dat ik koers. Een wedstrijd rijden met zo veel mensen langs de kant die je aanmoedigen, dat is supermooi. Ik koers voor het plezier. Zelfs als er hard gereden wordt, kun je genieten van het moment dat je over de streep rijdt. Het doel is ook steeds beter te worden.”

Alex is tevreden over het eerste deel van het Vlaamse voorjaar. “Ik denk dat ik enkele mooie prestaties neergezet heb, met een 6de plaats in de GP Samyn als beste resultaat. Maar ik houd ook nog andere goede herinneringen aan de voorbije wedstrijden over, onder andere dat ik in Gent-Wevelgem met de kopgroep de Kemmelberg opreed. Dat betekent dat ik er stond, dat ik op de afspraak was.”

Na de Ronde van Vlaanderen trekt Alex als kopman van WB-Aqua Protect-Veranclassic naar Parijs-Roubaix. “Ik ben 25 jaar oud en ik denk dat het moment gekomen is om te richten op de wielermonumenten die ik als kind op televisie volgde en die mij voor het wielrennen warm gemaakt hebben.”