“Ik geloof er meer en meer in”

Tom Paquot boekte in de GP Beerens in Aartselaar zijn derde seizoenszege. De renner van WB Development drukte zijn stempel op de wedstrijd. Hij forceerde de beslissing. Zijn zelfvertrouwen krijgt zo een stevige boost in de aanloop naar de Ronde van Namen. Tom Paquot won eerder dit jaar al de kermiskoers in Walhlain-Saint-Paul – zijn eerste overwinning als belofte – en de vierde rit van de Ronde van Luik.

Tom Paquot. “Het parcours van de GP Beerens was vlak. Er werd heel snel gekoerst en de warmte maakte het zwaar. Na 50 kilometer zijn we met een twintigtal renners ontsnapt. Je moest de hele wedstrijd heel attent zijn, want er waren grote niveauverschillen tussen de ploegen en ik voelde dat Tarteletto-Isorex en Cibel-Cebon het niet tot een spurt wilden laten komen. In de finale zijn we met z’n drieën weggereden en we werkten meteen goed samen. De voorsprong liep in de voorlaatste ronde op tot 1’20”. In de spurt toonde ik me de snelste en zo behaalde ik mijn derde overwinning van het seizoen. Ik ben heel tevreden omdat ik niet alleen won, maar ook een hoofdrol opgeëist heb en dat terwijl er toch enkele heel sterke renners deelnamen. Ik begin er meer en meer in te geloven.”

Voor Tom Paquot staan nu de Ronde van Namen, het BK voor beloften in Habay en de GP des Marbriers in Bellignies (Fra) op het programma. “In de komende dagen krijgen de ploeg en ik nog kansen, eerst en vooral in de Ronde van Namen, waar je elke dag attent moet zijn. Het belooft elke dag lastig te worden en dat ligt me wel!”

Uitslag van GP Beerens