Mooie beloning

Mathijs Paasschens (23) maakte de voorbije dagen indruk in Bretagne. De neoprof van Wallonie-Bruxelles won zaterdag overtuigend de eerste rit in lijn van de Kreiz Breizh Elites, een dag later veroverde hij de witte leiderstrui en in de slotrit gaf hij de eindzege niet meer uit handen.
“Als de tijdsverschillen bij de start van de laatste rit nog klein zijn, dan is het altijd nerveus koersen, maar we hadden een strak plan opgemaakt en de renners hebben dat tot in de puntjes uitgevoerd. Ze zijn voor elkaar door het vuur gegaan. Ze hebben getoond dat ze een echt team zijn”, looft ploegleider Bob De Cnodder zijn renners.
“Van in het begin hebben we de wedstrijd gecontroleerd. We hebben alle aanvallen gepareerd. Het team heeft echt formidabel gereden. Onderweg hebben Lukas Spengler, Julien Mortier en stagiair Luc Wirtgen het werk op zich genomen en in de finale Dimitri Peyskens en Kenny Molly. In de slotfase heeft Mathijs dan zelf zijn verantwoordelijkheid genomen en hij heeft de eindzege veiliggesteld.”
“Deze overwinning is een bevestiging van het talent en het karakter van Mathijs. Het is ook een mooie beloning voor het vele werk dat hij dit seizoen al voor de ploeg geleverd heeft. Met de eindzege in de Kreiz Breizh zet hij weer een stapje vooruit. Hij ontdekt stilletjesaan zijn eigen talent en hij krijgt ook meer zelfvertrouwen”, zegt De Cnodder op de terugweg van Frankrijk over Mathijs.
“Mathijs is trouwens lang niet de enige jonge renner van Wallonie-Bruxelles die dit seizoen goed presteert. Er heerst echt een goede sfeer en dat helpt iedereen vooruit.”