Attent koersen

Maxime Vantomme hoopt dat hij zondag op het BK in Binche een ereplaats uit de brand kan slepen. De laatste generale repetitie was in elk geval geslaagd. Afgelopen dinsdag maakte de Wervikaan van WB-Aqua Protect-Veranclassic in Halle-Ingooigem deel uit van de kopgroep.

Voor WB-Aqua Protect-Veranclassic is het BK uiteraard een belangrijke afspraak. “We starten met ambitie, maar zonder druk”, opent Maxime Vantomme. “In beeld rijden is mooi, maar een goed resultaat behalen zou natuurlijk nog veel beter zijn.”
Zijn prestatie afgelopen dinsdag in Halle-Ingooigem laat in elk geval het beste verhopen voor zondag. “Samen met Kevyn Ista zat ik nog in de eerste groep. Ik heb nog een alles-of-nietspoging ondernomen, Kevyn heeft zich op de spurt geconcentreerd. Ik denk dat wij ons zondag in het begin een beetje zullen mogen sparen.”
De West-Vlaming verwacht een heel snelle start. “Ik heb natuurlijk geen glazen bol, maar ik ga ervan uit dat de grote blokken zoals Lotto-Soudal zullen proberen renners vooruit te sturen om niet op kop van het peloton te moeten rijden. Ik denk dat er zo een iets grotere kopgroep met enkele sterke mannen gevormd zal worden.”
Attent koersen is dus de boodschap. “Het is belangrijk dat er renners van onze ploeg mee zijn in de ontsnappingen. Misschien kan Ludwig De Winter, die een vrije rol krijgt, of Sébastien Delfosse meeschuiven. Als je je wagonnetje bij de juiste renners aanhaakt, kun je ver geraken. Ikzelf zal me in de eerste ronden goed vooraan proberen te handhaven. Daarna zal ik me goed blijven positioneren zodat ik nooit achter de feiten aan loop en als de benen goed zijn, dan zal ik zeker eens meespringen. Hopelijk kan ik een prijs pakken.”

BK Team