Eerlijk parcours

Kenny Dehaes start zondag zonder druk in het BK in Binche. Het parcours is in principe iets te zwaar voor de spurter van WB-Aqua Protect-Veranclassic en bovendien is de winnaar van de Grote Prijs van Denain niet in topvorm.

“Het BK is altijd een speciale wedstrijd”, vindt Kenny Dehaes. “Op voorhand kun je veel scenario’s uitdenken, maar het loopt altijd anders. Het parcours is redelijk lastig. Ik denk dat er niet veel tactiek bij zal komen kijken. Wie niet goed genoeg is, zal er niet aan te pas komen.”
Dat voor het eerst ook de niet-profs uit continentale ploegen aan de start komen, zal volgens de snelle man van WB-Aqua Protect-Veranclassic voor een andere start zorgen. “Die renners zullen zich willen tonen in een ontsnapping. Misschien kan er zo in het begin een grotere kopgroep ontstaan dan gewoonlijk, van 15 à 25 renners in plaats van een vijftal. Ik verwacht dat er van die groep in de finale nog enkele renners zullen overschieten en dat de favorieten dan naar voren zullen schieten: een paar man van Lotto-Soudal en Quick-Step, Greg Van Avermaet en Oliver Naesen. Ik denk dat je daarop best anticipeert.”
Grote ambities koestert de Deinzenaar niet voor het BK. “Zaterdagavond wordt de ploegtactiek besproken, maar ik denk dat die heel simpel zal zijn: zo veel mogelijk meespringen en zo ver mogelijk geraken. Voor mij is het parcours een beetje te lastig. Je moet realistisch zijn. Ik ben ook niet honderd procent in conditie, al gaat het wel de goede kant op. Ik verwacht dus niet zoveel van het BK. Ik zal mijn best doen voor de ploeg en proberen zo ver mogelijk te geraken. Hopelijk is dat ver genoeg.”

BK Team