Afspraak op de Mur de Huy

De naam van Jelle Vanendert is al over veel lippen gerold als het gaat over de Ardense klassiekers. En ook dit jaar zal de Bingoal-WB-renner, door de organisatie van ASO uitgeroepen tot één van de belangrijkste renners van de dag. Hij zal één van de mannen zijn die te volgen zal zijn op de muur van Huy. De verplaatsing van de klassiekers naar het najaar vanwege de gezondheidscrisis heeft geen effect op de motivatie van de Limburger. Jelle start komende woensdag dan ook als leider van Bingoal-WB voor de Waalse pijl. Hij werd derde in de Waalse Pijl in 2018 en vierde in 2012.

De huidige vorm. “Ik voel me goed voor de komende wedstrijden. Hoe dan ook, ik heb er alles aan gedaan om in deze tijd van het jaar in vorm te zijn. De conditie is goed genoeg om woensdag in Huy een goed resultaat te behalen.”

Het sleutelmoment van de dag. “Elk jaar is het sleutelmoment van de Waalse Pijl aan de voet van de muur van Huy. Ik heb de startlijst nog niet volledig geanalyseerd en de hoofdrolspelers van de 2020-editie gedetecteerd, alsnog zie ik geen verandering van scenario. Om een goed resultaat te behalen is het essentieel om in een goede positie aan de voet van de laatste beklimming van te komen, dit om met de besten te kunnen klimmen. Eenmaal daar zijn het de benen die spreken.”

Weer. “De weersomstandigheden zijn voor mij geen probleem. Laatst hoorde ik dat het tussen de 15 en 18 graden zal worden en dat het droog zal blijven. Dit zijn voor mij goede omstandigheden.”

Leider. “Alle races, en vooral die in Wallonie, zijn belangrijk voor Bingoal-WB. Het is essentieel om deel uit te maken van de vroege vlucht. Wat mij betreft heb ik een teamgenoot nodig die me helpt om goed geplaatst te worden in de finale. De rest van het team zou iets kunnen proberen om met de trui te pronken. We zullen met een sterk team aan de start staan en ik hoop dat we woensdagavond met een goed resultaat naar huis kunnen gaan.”

 

Selectie Flèche Wallonne