U23 – Ik teken voor een tweede zege!

Tom Van Vuchelen boekte in de Omloop van de Grensstreek in Wervik zijn eerste zege als belofte. De renners van WB Development waren heel bedrijvig. Nathan Vandepitte, Laurenz Rex en Jonas Castrique, die zijn eerste wedstrijd reed na zijn valpartij in de Ronde van Namen, waren in ontsnappingen betrokken. Met een overtuigende spurtzege onderstreepte Tom Van Vuchelen zijn uitstekende vorm.


Tom Van Vuchelen. “We hebben echt onze stempel op de wedstrijd gedrukt. Tijdens de beklimming van de Kemmelberg werd een kopgroep van negen renners gevormd die later uitgebreid werd tot 21 renners. Er kwamen aanvallen in de kopgroep. In de finale ben ik met twee renners van GM Recycling weggereden. Ik wist dat ik in de spurt de snelste was en ik had nog heel goede benen. We spurtten met de wind in de rug. Op 150 meter van de streep ben ik aangegaan en ik won gemakkelijk. Ik was al enkele keren in de buurt van de overwinning gekomen. Ik heb gepiekt naar deze periode en ik heb de goede vorm te pakken. Dat heb ik bewezen met mijn zesde plaats in het BK enkele dagen geleden en met mijn zege in Wervik. Ik voel de koers steeds beter aan, ik let meer op wie er aanvalt, ik kom beter uit de verf in de spurt. Ik hoop mijn conditie zolang mogelijk aan te houden en nog meer goede resultaten neer te zetten. De volgende afspraak is de Memorial Jonckheere in Oudenburg.”

Uitslag van de Omloop van de Grensstreek