“Met rood aangekruist”

Dimitri Peyskens liet tijdens de zomer al enkele mooie resultaten optekenen. In het Tokyo 2020 Test Event finishte de 27-jarige renner van Wallonie-Bruxelles als zevende, in de Arctic Race of Norway werd hij twaalfde in het eindklassement en in de Grote Prijs Lucien Van Impe in Erpe-Mere greep hij net naast zijn eerste profzege. Dat belooft voor de Druivenkoers in Overijse, waarin de 27-jarige Hoeilaartenaar vorig jaar nog als tiende finishte.

Dimitri Peyskens.  “Het Tokyo 2020 Test Event was een hele ervaring. Je bent niet elke week in Japan en je zit niet elke week in de nationale selectie. Dat het een preolympisch event was en dat ik een mooie uitslag behaalde, maakte het helemaal af.”
“In de Arctic Race of Norway had ik nog iets dichter kunnen eindigen dan de 12de plaats als er op de laatste dag in de afdaling geen gat gevallen was waardoor ik van de groep der favorieten in de tweede groep terugviel. Ik denk dat ik hoe dan ook tevreden mag zijn over mijn prestatie, want het niveau lag heel hoog.”
“In Erpe-Mere reden we in de laatste ronde met een vijftal renners voorop, maar op twee kilometer van het einde keerde de rest van de oorspronkelijke kopgroep van 18 renners terug. Net op dat moment viel Samuel Leroux aan. Er werd even getwijfeld en zo kreeg hij tien à vijftien seconden cadeau. Toen er nog eens twee renners wegreden, sprong ik mee en ik heb dan de spurt voor de tweede plaats gewonnen.”
“De Arctic Race of Norway eindigde zondag, maar donderdag kon ik er in Erpe-Mere alweer tegenaan gaan. Tijdens de winter heb ik een heel goede basis gelegd. Ik verteer de wedstrijden dit seizoen duidelijk beter. Ik kom dan ook nog iets frisser in de finale en ik profiteer ook van de ervaring die ik in de voorbije twee seizoenen opgebouwd heb. In het huidige wielrennen steken er weinig renners bovenuit. Alle procentjes tellen.”

Druivenkoers

“De Druivenkoers staat ieder jaar in het rood aangekruist in mijn agenda, maar het parcours is iets gewijzigd. In de plaatselijke ronde zit er nu een vlak stuk van een achttal kilometer. Dat lijkt niet in mijn voordeel, maar misschien maakt dat de wedstrijd wel minder gesloten. Mijn conditie is goed, dus ik ga voor de overwinning, maar met onder anderen ex-winnaars Jérôme Baugnies en Xandro Meurisse zal er heel wat kwaliteit aan de start staan. “Ik wil mijn conditie zolang mogelijk doortrekken. In de komende weken staan er nog een paar mooie wedstrijden op het programma. De Tour du Doubs en de Grote Prijs van Wallonië moeten me liggen en de Grote Prijs Jef Scherens ook wel. Ik probeer er zoals altijd het maximum uit te halen.”