Twee troeven in Frankrijk

Dit weekend wordt er niet alleen in Vlaanderen gekoerst, maar ook in Frankrijk. Na zijn mooie 14de plaats in de Ronde van de Haut-Var vorige week kijkt Dimitri Peyskens uit naar de Classic de l’Ardèche en de Drôme Classic. De klimmer van Wallonie-Bruxelles mikt op een toptienplaats.

“In de Ronde van de Haut-Var ging het constant bergop en het niveau lag heel hoog. In de tweede rit moesten we zelfs meer hoogtemeters overwinnen dan in Luik-Bastenaken-Luik”, aldus Dimitri Peyskens. “Ik ben heel tevreden over mijn conditie. De winter is nog beter verlopen dan de voorbije jaren. Dat ik in januari vorig jaar afgestudeerd ben als master in de Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen, is daar niet vreemd aan. Ik kan nu meer trainen en rusten. Na een rittenkoers recupereer ik ook sneller. Dinsdag voelde ik me al echt goed.”

“Dit weekend rijd ik weer twee wedstrijden die me liggen. Eliot Lietaer en ik hebben al bewezen dat we in vorm zijn. We hebben dus twee troeven om uit te spelen in de Classic de l’Ardèche en de Drôme Classic en dat is alleen maar een voordeel. Die twee wedstrijden worden trouwens enorm onderschat. Logischerwijze gaat alle aandacht naar het Belgische openingsweekend, maar in Frankrijk komen er wel renners als Romain Bardet aan de start. Een toptienplaats behalen is een gezonde ambitie. Na dit weekend is het drie weken iets minder druk. Dan kan ik mijn conditie misschien nog wat aanscherpen voor de belangrijke aprilmaand. Ik kijk onder meer uit naar de Brabantse Pijl. Ik ben in Overijse naar school gegaan. De streep is zelfs getrokken aan mijn vroegere middelbare school.”

Selecties Ardèche Drôme