Opstap naar Toekomstronde

Na zijn negende plaats in de Hel van Voerendaal (Nederland) trekt Sylvain Moniquet naar de Ronde van Namen (7-11/08) om zich voor te bereiden op de Ronde van de Toekomst, waaraan hij met de nationale ploeg deelneemt. Hij gaat echter ook voor een goed resultaat in de Naamse rittenkoers, die hij vorig jaar nog moest verlaten na een valpartij.

Sylvain Moniquet. “Ik ben tevreden met mijn negende plaats in Nederland. Het parcours was zwaar. Ik start met ambitie in de Ronde van Namen: ik mik op een podiumplaats en indien mogelijk zelfs de eindzege. Oorspronkelijk stond de wedstrijd niet op mijn programma, maar ik heb hem eraan toegevoegd als voorbereiding op de Ronde van de Toekomst. De eerste rit met aankomst in Vresse-sur-Semois wordt meteen lastig. Er zouden daar al tijdsverschillen opgetekend kunnen worden. De tijdrit op zaterdag in Doische zou me ook moeten liggen. Na de Ronde van Namen neem ik enkele dagen rust voor ik in de Ronde van de Toekomst van start ga. Ik heb meerdere bergritten verkend met de nationale ploeg of tijdens een individuele stage. Het tweede deel van de rittenwedstrijd wordt immers in de Alpen afgewerkt. Ik kijk er al naar uit.”

Selectie voor de Ronde van Namen