Kansen in Noorwegen

Wallonie-Bruxelles trekt naar het noorden. Terwijl een deel van de ploeg in de BinckBank Tour aan de slag is, waar Baptiste Planckaert de aanvalslustigste renner is, nemen zes andere renners van 15 tot 18 augustus deel aan de Arctic Race of Norway. De rittenwedstrijd biedt de ploeg kansen. Onze spurter Emils Liepins begint er met grote ambities aan het tweede deel van zijn seizoen.

Emils Liepins. “De Arctic Race is een goede wedstrijd voor mij. Het voorspelde weer is perfect voor mij, want het wordt niet te warm. Het is een beetje zoals bij mij thuis, in Letland. Ik mik vooral op de eerste twee etappes, die normaal gezien op een massaspurt eindigen. Het klopt dat de Arctic Race nog maar mijn tweede wedstrijd na mijn zomerbreak is, maar ik voel me goed. Zondag reed ik op het EK in Alkmaar helaas op een slecht moment lek en mijn wedstrijd zat er meteen op. Ik ga dus resoluut voor de eerste twee etappes van de Arctic Race. In de derde en vierde etappe rijd ik in dienst van de ploeg. In de selectie voor de Arctic Race zitten er renners die heel goed in vorm zijn.”

Selectie voor de Arctic Race of Norway