Grand Départ 2021

De 43e Grand Prix La Marseillaise betekent de grote start van het seizoen 2021.  De Franse wedstrijd is de eerste manche voor de beker van Frankrijk. Het parcours gaat over 171,6 kilometer op smaak gebracht in het eerste uur van de wedstrijd, door enkele pikante stukken in het traject. Verder zullen er nog verschillende moeilijkheden op het menu staan ​​voor de renners, waaronder de Pas de la Couelle, de Col de l’Espigoulier, de Col de l’Ange, de kust van Bastides, de Route des Crêtes, de Col de la Gineste. De finish vindt plaats aan de voet van de Orange Vélodrome.

Het Bingoal-WB-team stelt, onder leiding van DS Olivier Kaisen, een selectie samen van 7 renners in goede vorm en zeer gemotiveerd voor de herstart: Laurens Huys, Arijen Livyns, Milan Menten, Mathijs Paasschens, Dimitri Peyskens, Luc Wirtgen en Kenny Molly.

Olivier Kaisen. “De GP La Marseillaise kondigt een zeer hoog niveau aan omdat alle teams en alle renners verlangen om te koersen. Het parcours is traditioneel, met dit jaar, een lus van 30 kilometer meer in de finale waar we de grote moeilijkheid Crêtes-Gineste vinden, 25 kilometer van het einde. Dit is waar sterke mannen traditioneel de beslissing afdwingen. We stellen zeven fitte renners op die in Marseille een goed resultaat kunnen neerzetten.”

Selectie voor de GP la Marseillaise