Eindelijk een overwinning

Baptiste Planckaert heeft in Rund um Köln eindelijk zijn eerste seizoenszege geboekt. Baptiste, die onlangs nog tweede werd in de Omloop van Wallonië en zo zijn vierde topvijfplaats van het seizoen behaalde, verzilverde zijn uitstekende conditie door in een spurt met twee de Duitser Christoph Pfingsten (Bora-Handsgrohe) te verslaan. Lionel Taminiaux zette de kers op de staart door de spurt van de achtervolgende groep voor de derde plaats te winnen. Sinds zijn winst in de kermiskoers in Kortemark eind vorig seizoen in het shirt van Katusha wachtte Baptiste Planckaert al op een overwinning. Zijn laatste overwinning daarvoor dateert al van 14 augustus 2016, toen hij de vierde rit van de Ronde van Tsjechië op zijn naam schreef.

Baptiste Planckaert. “Na een halfuur wedstrijd reden we met ruim vijftien man weg. In de kopgroep werd er voortdurend gedemarreerd. In de finale waren we met nog acht onder wie Lionel Taminiaux. Op twee ronde van het einde viel ik aan en ik kreeg de Duitser Pfingsten mee. Uiteindelijk spurtten we voor de overwinning en ik trok aan het langste eind. Ik wist dat ik sterk was. De laatste tijd was ik al dicht in de buurt van de overwinning gekomen. Ik was inderdaad heel blij dat ik in Keulen eindelijk mijn handen in de lucht mocht steken, de kop is eraf. Ik trek nu met veel vertrouwen, maar zonder stress naar de komende wedstrijden, zoals steeds. De ritten van de Ronde van Luxemburg liggen me perfect. Na de Ronde van Luxemburg neem ik ook deel aan de Ronde van België. Er zal meermaals voor de overwinning gespurt worden, maar ik denk dat ik ook kansen zal krijgen.”

Uitslagen Rund um Köln