U23 – Podium in de Hel van het Noorden

Jens Reynders behaalde een mooie derde plaats in Parijs-Roubaix, de beste prestatie ooit van de opleidingsploeg na de zevende plaats van de betreurde Jimmy Duquennoy in 2015. De renners kregen in Noord-Frankrijk 170 kilometer voor de wielen geschoven, waaronder 31 kilometer kasseien. De klassieker werd bij een temperatuur van meer dan 30 graden afgewerkt. Onlangs won Jens Reynders nog de eerste twee ritten van de Triptyque Ardennais, waar hij dus ook twee dagen de leiderstrui droeg. Zijn eerstvolgende wedstrijd is de Baloise Belgium Tour, waaraan hij met de nationale ploeg deelneemt.

Jens Reynders. “Ik was heel gemotiveerd voor Parijs-Roubaix, ook al had ik niet de benen waarop ik gehoopt had. Bovendien was het in deze wedstrijd heel warm voor iedereen. Het is de eerste keer dat ik bij zulke warme temperaturen een wedstrijd afgewerkt heb. Ik zat niet in de eerste ontsnapping, maar samen met de kampioen van de Verenigde Staten heb ik de sprong gemaakt. Dat heeft wel wat krachten gekost. In de finale heb ik het enkele keren geprobeerd, maar zonder succes. De mannen van Lotto-Soudal hadden het overwicht in de kopgroep en ze vielen verschillende keren aan. Op 30 kilometer van het einde reden Thomas Pidcock en Johan Jacobs weg. Misschien heb ik een fout gemaakt door niet mee te springen. Op Carrefour de l’Arbre ben ik dan in de tegenaanval getrokken. Ik kwam 30 seconden dichter, maar het kalf was al verdronken. Gezien de omstandigheden en het wedstrijdverloop mag ik niet ontgoocheld zijn. Afspraak in de Ronde van België!”

Uitslag Parijs-Roubaix U23