Debuut in de Haut-Var

Kenny Molly is een van de drie neoprofs van de professionele continentale ploeg Wallonie-Bruxelles. Tom Wirtgen en Lionel Taminiaux maakten hun profdebuut in respectievelijk de Ster van Bessèges en de Ronde van Oman. Kenny, die overkomt van de opleidingsploeg, start het seizoen in de Ronde van de Haut-Var. Dat hij in Frankrijk aan de zijde van enkele ervaren mannen zal rijden, boezemt vertrouwen in, maar natuurlijk is hij aan de vooravond van zijn eerste wedstrijd als prof ook een beetje zenuwachtig.

Kenny Molly.Ik ben heel blij dat ik mijn droom heb kunnen waarmaken. Elke renner heeft de ambitie om prof te worden. Ik heb al twee stages bij de profs kunnen afwerken, in 2017 bij Fortuneo en in 2018 bij Wallonie-Bruxelles. Ik heb daar veel uit geleerd en ik heb ook telkens het beste van mezelf gegeven. De Ronde van de Haut-Var wordt mijn eerste wedstrijd als prof. Ik ben in goede conditie na een individuele stage in Spanje aansluitend op de ploegstage. Het parcours van de Ronde van de Haut-Var is niet gemakkelijk en ik moet ook tegen renners koersen die al enkele wedstrijden in de benen hebben. Ik heb een beetje stress – dat is normaal, denk ik -, maar ik ben blij te mogen deelnemen. De ploeg zit in een positieve spiraal. Dat geeft vertrouwen en het bewijst ook dat we tijdens de winter goed gewerkt hebben. In de Ronde van de Haut-Var zal ik werken voor de ploeg en dan vooral voor Dimitri Peyskens, die in vorm is. Voor mezelf zou het al mooi zijn, mocht ik eens mee zijn in een ontsnapping.”