Op elan doorgaan

Wallonie-Bruxelles en zijn kopman Eliot Lietaer hebben er een uitstekende Ronde van Oman op zitten. De ploeg reed vaak in de aanval, sprokkelde drie toptienplaatsen in de ritten en leverde met Eliot Lietaer de zevende in de eindstand. Eliot, die in Oman de beste Belg was, maakt de balans op en kijkt reikhalzend uit naar de volgende wedstrijden.

Eliot Lietaer. “De balans van de Ronde van Oman is heel positief. We hebben met de ploeg een heel goede week achter de rug, in een uitstekende sfeer. We hebben ons getoond: op de belangrijke momenten zaten we vooraan en met een zevende plaats tussen grote renners was de Ronde van Oman voor mijzelf een groot succes. Ik ben dan ook heel gemotiveerd voor de twee komende wedstrijden, de Classique de l’Ardèche en de Drôme Classic, die in het eerste weekend van maart gereden worden. Dat zijn twee koersen die ik aangekruist heb. Ik zal nu een beetje rusten om me op die twee wedstrijden voor te bereiden. Ik hoop dat we met de ploeg op het elan van het begin van het seizoen kunnen doorgaan. Resultaten neerzetten, dat doe je met de hele ploeg. Ook in Frankrijk zal ik de steun van mijn ploegmaten nodig hebben. Ik denk dat ik in Oman bewezen heb dat ik een goede leider kan zijn.”