DAG VOORUIT IN DE WAALSE PIJL

Mathijs Paasschens toonde woensdag de kleuren van het team tijdens de Waalse pijl. De Nederlandse renner maakte deel uit van de vroege vlucht die tot ongeveer 15 kilometer van de finish droeg voor.

Mathijs Paaschens. “Bij de ochtendbriefing werd meegedeeld dat we zeker moesten deel uitmaken van de vroege vlucht. Dus Kenny, Dimitri en ik hebben er alles aan gedaan om hierin te slagen. Zodra er een groep probeerde, maakte één van ons er deel van uit. Ik kreeg vrij snel vrijgeleide met 3 andere renners en onze voorsprong nam heel snel toe. We reden een goed tempo en hadden gepland om de lokale ronden in te accelereren, wat we ook deden. Ongeveer 40 kilometer van de finish waren we nog 5 minuten voorop en begonnen we erin te geloven. Helaas gaven twee renners het op en samen met Mauri Vansevenant bleven we nog maar met twee over. Op 20 kilometer van het einde moest ik ook opgeven, maar ik ben nog steeds erg blij met mijn dag. Het team liet zien dat ze er waren en ik denk dat sommige World Tour-teams het minder goed deden dan wij. We waren echt goed voorbereid op deze race, iedereen was in topvorm. Het was pas mijn tweede deelname, maar ik zal het niet vergeten. Nu moeten we ons concentreren op Luik-Bastenaken-Luik waar ik aanwezig zal zijn om het team zo goed mogelijk te helpen. Daarna zou ik normaal aan de start moeten staan van de Vlaamse klassiekers. We komen aan het einde van het seizoen, dus we moeten alles geven en alles doen wat we kunnen voordat het te laat is. “

Uitslagen Flèche Wallonne