B.K. veldrijden en dan richting Calpe

Sean De Bie zal zijn laatste grote winteruitje maken op het Belgisch Kampioenschap cyclocross dat op 12 januari in Antwerpen wordt gehouden. De nieuwe rekruut van Wallonie-Brussel, die met name kampioen van België was bij de nieuwelingen en bronzen medaillewinnaar op het EK bij de junioren, speldde het allereerste rugnummer van 2020 op voor “Wallonie-Brussel”. Hij eindigde onlangs 10e in CX van Gullegem (4/01), 21e in de BPost Bank Trofee in Baal (1/01), 10e in Bredene (30/12/2019) … Hij nam ook deel aan enkele crossen in Spanje tijdens de maanden oktober-november. Waarin hij op 2 november een knappe 6e plaats behaalde in Manileu. Na het BK van komende zondag te Antwerpen reist hij opnieuw naar Spanje. Vanaf 16 januari is het hele team in Calpe voor het 2e winterkamp. Dit om de laatste hand te leggen aan de conditie enkele weken voor de seizoenstart.

Sean De Bie: “Ik had 7 jaar lang niet echt cyclocross gedaan, behalve misschien Boonen en Friends in 2014. Ik was gestopt omdat het moeilijk was geworden om in cyclocross resultaten te behalen na een compleet wegseizoen. Ik heb altijd van de discipline gehouden maar ik realiseerde me dat een renner slechts 3 tot 4 maanden per jaar de tijd had om te rusten en zijn batterijen opnieuw op te laden. Ik heb mezelf echter dit jaar opnieuw gemotiveerd om enkele wedstrijden te betwisten. Ik heb in oktober-november een paar wedstrijden gereden in Spanje gemixt met enkele wedstrijden in België. Het Belgisch kampioenschap in Antwerpen zal de laatste cyclocross zijn van het seizoen voor ik opnieuw aan de wegkoersen begin. Zondag start ik in Antwerpen op de 3e startrij. Het doel is om een succesvolle start te maken en zo lang mogelijk in contact te blijven met de besten op een zeer specifieke ronde met veel zand.”

“De hoofdreden dat ik de hele winter actief geweest ben in het veld is omdat 2019 verstoord is geweest door mijn ernstige val in mei. Cyclocross is een blok van een uur en ik heb het gevoel dat ik sinds de herfst ben verbeterd hierdoor. Half januari zal ik deelnemen aan de stage van het team in Calpe. Ik had al een brede basis tijdens het kamp in december. Maar met deze volgende stage hoop ik het seizoen te starten met een conditie die nagenoeg top is. Ik hoop mijn eerste resultaten te behalen in GP La Marseillaise en de Ster van Bessèges die momenteel op mijn planning staan.”