Versterkingen

Aan het lijstje renners dat begin oktober bekendgemaakt werd, werd een nieuwe naam toegevoegd. De Let Emils Liepins en de Nederlander Mathijs Paasschens versterken WB-Aqua Protect-Veranclassic in 2019. Eerder werd al de komst van de Est Aksel Nõmmela, de jonge Belgische neoprofs Kenny Molly en Lionel Taminiaux en de Luxemburgse neoprof Tom Wirtgen aangekondigd en de terugkeer van Baptiste Planckaert na twee jaar bij Katusha-Alpecin.

Nommela, Liepins en Paasschens in een notendop (video)

Emils Liepins (25) komt uit Letland. Als belofte verdedigde hij de kleuren van Alpha Baltic-Unitymarathons.com, Rietumu-Delfin en Rietumu Banka-Riga. In 2017 liep hij vanaf 1 augustus stage bij de Franse procontinentale ploeg Delko-Marseille-Provence KTM. In 2018 reed hij voor One Pro Cycling. In 2018 schreef hij de Heistse Pijl, de Porec Trophy, de derde rit van de Istrian Spring Trophy en de tweede rit en het algemeen klassement van de Baltic Chain Tour op zijn naam. In 2017 werd hij derde in de Tour of Hainan.
Emils Liepins. “Ik ben heel blij met mijn overstap naar WB-Aqua Protect-Veranclassic in 2019. Het was een gemakkelijke beslissing: ik heb veel gezien en ik heb veel over het interessante programma van de ploeg gehoord. Met deze transfer zet ik een enorme stap vooruit. Ik zou mezelf als een puncher-spurter omschrijven. Ik kom uit Dobele, in Letland. Ik ben al als kind begonnen met wielrennen, op een BMX-piste in mijn streek. Ik heb nu een contract getekend bij een Belgische profploeg en ik ben heel gemotiveerd. Ik hoop dat ik de ploeg in 2019 enkele mooie resultaten kan bezorgen en dat ik samen met mijn ploegmaten veel plezier aan het fietsen zal beleven.” (Meer over Liepins)

Aksel Nõmmela (23) is een Estlandse renner van Beat Cycling Club. Zijn belangrijkste resultaten in 2018 zijn: 1. GP Fauville (1.2), 2. Antwerp Port Epic (1.1), 3. Heistste Pijl (1.1), 5. GP Scherens (1.1), 5. Omloop Mandel-Leie-Schelde, Meulebeke (1.1), 6. Omloop van het Houtland, Lichtervelde (1.1). (Meer over Nõmmela)

 

 

Mathijs Paassschens (22) is een Nederlandse renner die in 2018 eindigde o.m. op de 4e plaats in Parijs-Tours U23. (Meer avec Paasschens)