Focus al op Eschborn-Frankfurt

Net als in de voorbije wedstrijden, de Volta Limburg, de Brabantse Pijl en de Waalse Pijl, is Antoine Warnier er in Luik-Bastenaken-Luik op wilskracht weer in geslaagd om mee te glippen in de vroege vlucht. Hij werd in ‘La Doyenne’ echter nog steeds afgeremd door de naweeën van een bronchitis en moest op de Côte de Maquisard opgeven. Antoine maakt een positieve balans op van het begin van het seizoen en richt zich al op Eschborn-Frankfurt.

Antoine Warnier. “In Luik-Bastenaken-Luik zag ik het goede moment om meteen mee te gaan in de ontsnapping. Ik heb het een beetje slimmer aangepakt dan woensdag in de Waalse Pijl, waar ik pas in tweede instantie bij de kopgroep kwam aansluiten. Helaas beschikte ik in Luik nog niet over mijn beste benen, ook al voel ik dat de conditie geleidelijk aan beter wordt. Na de Ardense klassiekers en na de komende trainingsweek kijk ik uit naar Eschborn-Frankfurt, die op 1 mei plaatsvindt. Het is een WorldTourwedstrijd en dus een wedstrijd van hoog niveau. Ik zal opnieuw proberen mee te springen met een ontsnapping, zoals ik in de Ardense klassiekers al gedaan heb, en zo lang mogelijk proberen mee te gaan.”