“ZORG DRAGEN VOOR ONZE NEOPROS”

Dimitri Peyskens (29) start 2021 als het 5e seizoen binnen Bingoal-WB. De Brusselse wegkapitein sloot zijn seizoen 2020 af met een valpartij in de Ronde van Vlaanderen, 50 kilometer van de finish, terwijl hij in de kopgroep zat van 6 kopmannen. Dimitri Peyskens, 13e in het Belgisch kampioenschap 2020, 17e in de Trofeo Matteotti, wil zijn kaart spelen in 2021, terwijl hij zijn ervaring ten dienste stelt van de jonge profs van het team.

Dimitri Peyskens. “Dit is mijn 5e seizoen bij Bingoal-WB in 2021. Het bewijs dat het management me vertrouwt en ik dank hen daarvoor. Ik heb dit seizoen persoonlijke ambities, maar ik zal meer de rol van wegkapitein voor onze neopro’s vervullen. Ik sta altijd klaar om hun vragen te beantwoorden. Persoonlijk is mijn legitieme doel om een ​​wedstrijd te winnen. En om dat te doen, is het beste scenario voor mij om in een ontsnappingsgroep te zitten en solo naar de finish te gaan. Dat was in ieder geval mijn techniek bij de jeugd. Maar je hebt de kans nodig, want het winnen van een wedstrijd is nog steeds erg moeilijk. We werken eraan om in goede vorm te zijn in GP La Marseillaise (31/01), waar ik vorig jaar 18e werd. Het is echter niet bekend of de wedstrijd doorgaat. Laten we hopen van wel. Daarna ga ik verder met de Tour du Haut-Var en de Omloop Het Nieuwsblad.”

In het onbekende. “Het seizoen 2021 gaat om onzeker van start vanwege de gezondheidscrisis. Het is moeilijk om de wedstrijden, de trainingen te plannen…  We hebben in ieder geval gewerkt alsof alles normaal zou gaan. Het teamkamp in Altea verliep erg goed. We hebben de laatste details uitgewerkt. Ik voel me zeker iets minder fit dan de afgelopen jaren, maar ik ben vaak iets te vroeg in vorm geweest. Dus ik maak me geen zorgen. Als de GP La Marseillaise toevallig zou worden afgelast, zou deze moeten worden aangepast aan de evolutie van de kalender. Maar iedereen zit in hetzelfde schuitje.”

Klassiekers. “De Ronde van Vlaanderen is een van de grootste klassiekers ter wereld. Een van mijn beste momenten op de fiets was de eerste beklimming van de Kwaremont in 2018: ik zat in de ontsnapping, mijn oren suisden van aanmoediging van de fans. Vorig jaar zat ik ook in de kopgroep, maar er was geen publiek. Raar gevoel. Ik zou overigens zeggen dat Luik-Bastenaken-Luik mijn favoriete klassieker blijft, met de Flèche Brabançonne.”