Zege van een modelploegmaat

Ludovic Robeet heeft in de Internationale Wielerweek Coppi-Bartali zijn eerste profzege geboekt. Enkele dagen nadat Emils Liepins de eerste rit op zijn naam schreef, won hij de vierde rit. Ludovic Robeet glipte na een twintigtal kilometer mee in de vroege vlucht. De Deen Mikkel Bjerg, de Italiaan Jacopo Mosca en Ludovic Robeet reden op 17 kilometer van de aankomst weg uit de kopgroep en bleven het peloton voor. Ludovic viel in de slotkilometer aan en won met kleine voorsprong. De modelploegmaat werd opgeleid in de belofteploeg van Wallonie-Bruxelles, waarvoor hij vier jaar reed. Zijn beste resultaat bij de profs tot nu toe was een tweede plaats in de Omloop van Wallonië (1.2) in 2017, tijdens zijn debuutjaar.

Ludovic Robeet. “Mijn doel was de ploeg te helpen en voor Emils Liepins te werken. Ik ging dan ook mee in de aanval zodat mijn ploegmaten niet op kop van het peloton zouden moeten rijden. We kregen een redelijk grote voorsprong. Daarna kwam het peloton terug tot op 2’30”. Ik dacht dat we gegrepen zouden worden. Ik wou het peloton opwachten en Emils helpen in de spurt, maar twee renners versnelden en ik ben meegesprongen. In de laatste twee kilometer regende het aanvallen. Ik heb steeds gereageerd en net na de rode vod heb ik gebruikgemaakt van twee heel mooie bochten om aan te vallen. Ik won met kleine voorsprong. Mijn eerste profzege is een verrassing, maar vooral ook een grote opluchting. Sinds enkele maanden loopt het heel goed. Zaterdag zat ik echt op mijn gemak in de ontsnapping en ik heb mijn kans gegrepen. Deze mooie overwinning verandert echter niets voor mij. Ik blijf Ludovic Robeet. Ik zie niet in waarom ik niet meer voor de ploeg zou moeten werken. Zondag rijden we allemaal in dienst van Eliot Lietaer, maar als ik nog een kans krijg om me te onderscheiden, dan zal ik die natuurlijk grijpen.” (Foto Diretta Ciclismo)

Uitslagen Coppi e Bartali