Zege binnen handbereik

Baptiste Planckaert was in de Omloop van Wallonië in Mont-sur-Marchienne heel actief in de kopgroep. In de laatste tien kilometer moest hij opboksen tegen drie renners van Total Direct Energie (Boudat, Turgis, Terpstra) en Oscar Riesebeek (Roompot-Charles). Hij reageerde op alle aanvallen van de Fransen, maar moest uiteindelijk het hoofd buigen voor Thomas Boudat. Voor de vierde keer al dit seizoen eindigde Baptiste in de top vijf.

Baptiste Planckaert. “Ik heb opnieuw net naast de overwinning gegrepen. Ik ben ontgoocheld, ook al vind ik dat ik er al het hele seizoen sta. In de finale van de Omloop van Wallonië zagen Niki Terpstra, Oscar Riesebeek en ik Boudat en Turgis, twee ploegmaten van Terpstra, terugkeren. Ik moest in mijn eentje op al hun aanvallen reageren. Ik weet niet wat ik anders had kunnen doen om te voorkomen dat een van hen zou wegrijden. In de spurt was Thomas Boudat sneller dan ik. Tot op tien kilometer van de aankomst dacht ik echt dat ik kans maakte op de overwinning, maar het is heel moeilijk als je het moet opnemen tegen drie renners van dezelfde ploeg. Zondag neem ik deel aan Rund um Köln, daarna staan de Ronde van Luxemburg en de Ronde van België op het programma. In de aanloop naar het BK rijd ik een reeks eendagskoersen in België. Ik werk dus een heel mooi programma af en ik hoop dat ik snel een overwinning behaal.”

Uitslag van de Circuit de Wallonie