Zege bevestigt vooruitgang

Lionel Taminiaux boekte in la Roue Tourangelle zijn eerste profzege. Voor Wallonie-Bruxelles is het al de derde overwinning van het seizoen en na de ritzege van Ludovic Robeet in de Internationale Wielerweek Coppi-Bartali al de tweede van een renner die in de belofteploeg van Wallonie-Bruxelles opgeleid werd. Onze Neoprof is al sinds het begin van het seizoen in zeer goeden doen. Hij was ook al 7de in de Route Adélie.

Lionel Taminiaux. “Ik behaalde goede resultaten, maar een overwinning had ik niet echt verwacht. Sinds het begin van het seizoen ben ik in vorm en deze zege is een echte meevaller. Na een dertigtal kilometer werd de kopgroep van zes renners in schuifjes gevormd. Ik kon nog de sprong naar de vier vluchters maken. Onze voorsprong liep op tot boven de zeven minuten. Op 30 kilometer van de aankomst schoten we nog met drie renners over en na de versnelling van Robin Carpenter 15 kilometer verder nog met twee. Het peloton keerde terug tot op 30 seconden. De laatste tien kilometer heb ik samen met Robin Carpenter alles gegeven. Op 250 meter van de streep heb ik de spurt ingezet. Ik onthoud van deze overwinning dat een wedstrijd niet altijd volgens het verwachte scenario verloopt. Ik was er bijna zeker van dat we in Tours een massaspurt zouden krijgen, maar uiteindelijk streden met twee overblijvers van de vroege vlucht voor de zege. In de Route Adélie mocht ik mijn kans gaan in de spurt. Deze keer ben ik meegegaan in een ontsnapping om de ploeg te helpen. Ik wou werken voor Aksel (Nommela) en Baptiste (Planckaert). Ik koers graag actief mee. Dit seizoen heb ik al veel geleerd. Bij mijn debuut in de Ronde van Oman heb ik veel afgezien, maar ik ben in Oman ook sterker geworden. In de E3 heb ik in de aanval gereden om te verbeteren. Ik denk dat dat alles me vooruitgeholpen heeft. Door mijn manier van koersen boek ik progressie. Binnenkort neem ik deel aan de Scheldeprijs en Parijs-Camenbert of de Brabantse Pijl. Daarna volgen de Ronde van de Finistère en de Tro Bro Léon, twee wedstrijden die me zouden moeten liggen.” (Foto LNC)

Uitslagen Roue Tourangelle