Wij zijn tot het beste in staat!

Arjen Livyns gaat met veel vertrouwen het openingsweekend in Belgie in. Onze 26-jarige renner, zeer prominent aanwezig tijdens de recente Tour des Alpes Maritimes et du Var waar hij 14e en 1e Belg was. Het vertrouwen is dus op zijn plaats en Arjen koestert dus gezonde ambities.

 

Arjen Livyns. “Ik heb zojuist de wegen van Zuid-Frankrijk verlaten om verder te gaan met de Flandrien wedstrijden. Ik denk dat als de omstandigheden goed zijn we in staat zijn knappe dingen te tonen. In het zuiden waren de parcoursen iets anders, inspanning van een 10 tot 20 minuten. Desondanks waren er ook parcoursen die dicht aanleunen bij die van de Vlaamse wegen. De overgang van de Franse kust naarVlaanderen vind ik dus perfect. Tijdens de verkenning van de Omloop en Kuurne voelde ik me prima. De signalen zijn dus goed. De Omloop bevalt me ​​beter, denk ik, omdat de moeilijkste stukken in de finale zitten, in tegenstelling tot Kuurne waar, hoewel het parcours erg zwaar is, er na de laatste moeilijkheden nog 50 kilometer vrij vlak is. Deze wedstrijd kan heel open zijn, met veel aanvallen. Het kan ook eindigen met een massasprint. Persoonlijk ben ik erg gemotiveerd voor de twee openingskoersen: de Omloop bevalt me ​​heel goed en dit is mijn eerste doelpunt van het weekend, maar ik weet dat ik er ook in Kuurne moet zijn als we kans maken om te scoren.”

Buitenstaanders. “Ons Bingoal-WB-team is een echte buitenstaander voor het openingsweekend in Belgie. We hebben geweldig werk geleverd in de eerste wedstrijden in Frankrijk, we wonnen met Timothy in Bessèges, we maakten deel uit van de ontsnappingen, we tekenden verschillende top 10 plaatsen op. We zijn geen geweldig Word Tour-team, we hebben niet de beste talenten, maar we hebben een enorm collectief, zeer gemotiveerd om alles te geven. Met deze mentaliteit, deze werkgeest kunnen we grootste dingen bereiken.​”

Flandriennes en Ardennen. “Na de Omloop en Kuurne zal ik even kunnen uitrusten alvorens terug te keren naar Nokere, Harelbeke, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen en de Waalse klassiekers, een grote en belangrijke periode voor mij!​”

Mijn beste start. “Ik heb echt het gevoel dat ik mijn beste seizoensstart heb ooit in mijn professionele carrière. Ik weet dat ik elk jaar progressie maak, maar 2021 begint goed!​”

Selectie Omloop Het Nieuwsblad

Selectie Kuurne-Brussel-Kuurne