Werken voor de ploeg

Met zijn overwinningen in de Hel van Voerendaal en de slotrit van de Ronde van Namen eerder deze maand bewees derdejaarsbelofte Laurens Huys dat hij heel wat in zijn mars heeft. Tot het einde van het seizoen kan de 20-jarige Oost-Vlaming van Lotto-Soudal U23 zich als stagiair van Wallonie-Bruxelles ook meten met de grote jongens. De Ronde van Poitou-Charentes is zijn eerste rittenwedstrijd bij de profs.
Laurens Huys. “In de GP Color Code hebben Christophe Brandt en Christophe Detilloux me gevraagd of ik stagiair wilde worden bij Wallonie-Bruxelles. Ik ben in een heel leuke groep terechtgekomen. Ik weet niet wat de toekomst brengt, maar mocht ik volgend seizoen naar de profs kunnen overstappen, dan zou dat natuurlijk een droom zijn die uitkomt.”
“De maand augustus is tot nu toe heel goed verlopen. In juli ben ik in de Ronde van de Aostavallei redelijk zwaar gevallen. Het heeft een tijdje geduurd voor ik hersteld was, maar nu ben ik er helemaal door gekomen. Bij de profs koersen is natuurlijk nog wat anders. Ik heb nog wat tijd nodig om me aan te passen.”
“Wellicht zal er in de Ronde van Poitou-Charentes vaak gespurt worden voor de overwinning. Een rit is iets lastiger. Met Emīls Liepiņš hebben we een snelle man in de ploeg. Ik wil in de eerste plaats de ploeg helpen en uiteraard zou ik ook graag de rittenkoers uitrijden.”

Selectie Tour Poitou-Charentes