“Weer een stap vooruit gezet”

Dimitri Peyskens kan terugblikken op een regelmatig seizoen. Eind februari sprokkelde hij al UCI-punten in de Ronde van de Haut-Var en afgelopen zondag was hij nog twaalfde in de Famenne-Ardenne Classic. De 27-jarige Hoeilaartenaar wil zich in oktober ook nog tonen in Binche-Chimay-Binche, Parijs-Bourges en Parijs-Tours.

Dimitri Peyskens: “Ik denk dat ik tevreden mag zijn over mijn seizoen. Ik heb weer een stap vooruit gezet, ik heb niet echt slechte periodes gekend en ik heb redelijk constant gepresteerd. Ik wou me in de klimklassiekers tonen en dat is me gelukt. Ik eindigde als 13de in de Brabantse Pijl en als 35ste in de Waalse Pijl, waar ik op vier kilometer van de aankomst nog bij de wereldtop zat.”
“Voor de ploeg was het eveneens een mooi seizoen. We vielen niet alleen op door onze fluogele truien, maar ook door onze resultaten. Het opleidingswerk bij de beloften werpt ook zijn vruchten af. In de Famenne-Ardenne Classic hebben we als ploeg opnieuw sterk gepresteerd. Met Baptiste Planckaert hadden we iemand mee in de kopgroep die het kan afmaken. Achteraan hebben we daarom de boel stilgelegd. Zelf heb ik nog goed gespurt.”
“Over Binche-Chimay-Binche durf ik geen voorspellingen te doen. Koersen op het einde van het seizoen zijn altijd speciaal. Soms wordt er de hele dag hard gekoerst, maar andere keren valt de wedstrijd al rap in een beslissende plooi. Mijn conditie is in elk geval goed. Ik zal met open vizier koersen en ik zie wel waar het schip strandt.”
“Na Binche-Chimay-Binche rijd ik zeker nog Parijs-Bourges en Parijs-Tours. De finale van Parijs-Tours is in 2018 wat veranderd. Er zijn onverharde stroken en hellingen tussen de wijnvelden bijgekomen. Ik heb gehoord dat er daar vorig jaar veel renners lekreden, maar in principe ligt Parijs-Tours me wel.”

BREAKING – Dimitri Peyskens en Emils Liepins kwamen ten val in Binche-Chimay-Binche. Ze moeten allebei verstek laten gaan voor de Franse najaarsklassiekers. Ze worden vervangen door Kenny Molly en Aksel Nommela.