#WBOneTeam = jongeren + ervaring

De ploeg Wallonie-Bruxelles heeft zich in de Skoda Ronde van Luxemburg in de kijker gereden. De ploeg veroverde meerdere toptienplaatsen. Justin Jules finishte in de eerste rit in lijn als 2de en dat ondanks een heel zware valpartij die hem tot opgave dwong, maar waaraan hij gelukkig geen breuken of zware blessures overhield. Baptiste Planckaert eindigde in drie ritten in de top tien: hij finishte als vierde in de tweede rit, als vijfde in de derde rit en achtste in de slotrit. Bovendien werd hij zesde in de eindstand. Er was ook nog een achtste plaats voor Aksel Nommela in de eerste rit in lijn.

De jonge Luxemburg Tom Wirtgen, die voor het eerst deelnam, sloot de rittenwedstrijd op de 32ste plaats af, op 3’06” van winnaar Herrada. “Ik ben heel tevreden over mijn prestatie in de ronde van mijn eigen land, maar ik denk vooral dat we tevreden mogen zijn over de prestatie die we als ploeg neergezet hebben, want we behaalden in vier dagen meerdere toptienplaatsen. De Ronde van Luxemburg ligt me natuurlijk nauw aan het hart, maar ik heb vooral gedaan wat de ploeg van me verlangde, dat was mijn opdracht. Ik heb tijdens deze rittenwedstrijd ook veel ervaring opgedaan. Ik denk dat ik over het algemeen tevreden mag zijn over mijn eerste maanden als prof, ook al heb ik zelf nog niet gewonnen. Met de ploeg hebben we echter wel al vaak gewonnen en ik vind dat onze slogan #WBOneTeam echt bij ons past. De jongeren rijden voor de meer ervaren renners en daardoor worden ze sterker.” Voor het Luxemburgs kampioenschap neemt Tom Wirtgen nog aan de ZLM Tour deel.

Uitslagen van de Ronde van Luxemburg