Waalse klassiekers liggen me nu eenmaal best

Jelle Vanendert (34) die de overstap maakte van het Lotto-Soudal-team, waarvan hij 13 seizoenen in dienst was. In 2019 rangschikte hij zich onder meer 9e in de Flèche Wallonne, 7e in de Clasica San Sebastian. In 2018 werd hij 3e in de Flèche Wallonne, 11e in Luik-Bastenaken-Luik, 2e in de Baloise Belgium Tour, waarvan hij de 4e etappe won, 4e in de GP van Wallonie. Hij nam deel aan 10 grote ronde’s (3 TdF, 3 Giro, 4 Vuelta). Hij won de 14e etappe van de Tour in 2011, met de aankomst op Plateau de Beille. Daarnaast eindigde hij ook 4e in de Flèche Wallonne (2012), twee keer 2e in de Amstel Gold Race (2012, 2014), en ook tweemaal 4e in de VOO Tour de Wallonie (2016, 2017).

WALLONIE-BRUXELLES. “Na 13 jaar in het World Tour circuit met het Lotto-Soudal-team, ben ik blij met de kans die het team van Christophe Brandt mij heeft aangeboden. Dit project wekte volledig mijn interesse mede omdat ik zeer gemotiveerd om de jonge renners iets bij te leren. Daarnaast mag ik mijn de ​​persoonlijke trekken, vooral in de Waalse klassiekers.”

JONGE RENNERS. “Ik wil mijn ervaring geven aan de jongeren van de WB-groep. Ik wil hen adviseren over trainingen die leiden tot bepaalde races en hoe ze daar op het hoogste niveau kunnen presteren. “

AMBITIES. “Mijn persoonlijke ambities liggen in de Waalse klassiekers, of in races zoals de ronde van Wallonie en de GP Wallonie. Het is belangrijk voor het team en voor mij. Ik geef toe dat ik al denk aan de Flèche Wallonne, de Flèche Brabançonne, Luik-Bastenaken-Luik en, als we worden uitgenodigd, de Amstel Gold Race.“

WINTER. Ik had een normale winterperiode. Een kleine maand zonder fiets en dan terug in het zadel. Ik zit op schema in januari, maar ik weet dat er nog veel werk is om het hoogste niveau te bereiken.”

PROGRAMMA. “Ronde van Saoedi-Arabië, Ronde van Oman, vervolgens twee wedstrijden in Frankrijk, Nokere koerse, Coppi e Bartali, Volta Limburg of Ronde van Vlaanderen, Circuit de la Sarthe en het Waalse Luik.”

Intervieuw van Jelle (klik op SoundCloud)