Vuurdoop in Oman

De Ster van Bessèges was Tom Wirtgens eerste wedstrijd als beroepsrenner. Nu staat een andere neoprof, Lionel Taminiaux, voor zijn vuurdoop. De Brabantse renner maakt zijn profdebuut in de Ronde van Oman.

Lionel Taminiaux. “De Ronde van Oman wordt om meer dan een reden een ontdekkingstocht. Het tempo zal hoger liggen dan in de najaarswedstrijden die ik bij de profs al gereden heb. Ik ben er in elk geval klaar voor. Voor iedere jonge renner is het een doel en een droom om prof te worden. Ik ben dan ook gelukkig dat ik de overstap kan maken, maar daarmee alleen mag ik niet tevreden zijn. Na een heel goede winter ben ik al in conditie. Ik heb vooral aan mijn spurt en aan mijn spurtsnelheid gewerkt. Ik besef dat ik nog veel werk voor de boeg heb en dat ik geen stappen in mijn ontwikkeling mag overslaan. Tijdens de eerste en de laatste rit in Oman zijn er kansen voor de spurters …”

Selectie Tour of Oman