Vooruitgang kan worden aangeleerd

Verschillende U23-renners uit de Bingoal-WB Development-kern hebben sinds de start van het seizoen de mogelijkheid gehad om in sommige wedstrijden te starten met de prof-groep. Dit was voor Felix Dopchie (20) het geval, die in Italië van start ging in de Giro dell ’Emilia en in de Memorial Pantani waar hij 15e werd.

Met de profs. “Het is erg leuk om in het professionele peloton te rijden. Bij de Giro Dell’Emilia was ik de hele dag bezig om in de ontsnapping te geraken om me te kunnen tonen in tussen een peloton waar enkele grote kampioenen zaten. Bij de Memorial Pantani heb ik me kunnen binden aan een groep met hele goeie renners. Waartussen ik me kon eindigen op een 15e plaats.”

Progressief bezig. “Ik ben in goede vorm sinds het einde van de lockdown. Reeds in het begin van het seizoen merkte dat ik een stap vooruit had gemaakt. Ik was niet enkel fysiek maar ook mentaal sterker, zeker in de allereerste races. Afgelopen winter en tijdens de lockdown ben ik van gezondheidsproblemen gespaard gebleven, dus ik kon altijd trainen zoals ik wilde.”

 

Met Lietaer, Peyskens. “Omdat ik op training veel heb samen gereden met Eliot heb ik al veel kunnen opsteken van hem. Zeker tijdens de wedstrijd zelf, evenals met Dimitri Peyskens. Ze hebben veel met me gepraat tijdens de GP Pantani en het is duidelijk een bonus voor mij om met ze mee te kunnen rijden. Het is erg belangrijk om in dezelfde trui te rijden als de profs van ons Bingoal-WB-team. Dit stelt ons in staat om bij verschillende gelegenheden samen met hen te koersen en vooruitgang te boeken.”

Het vervolg. “Er zijn nog enkele geweldige wedstrijden gepland voor het einde van het seizoen en ik hoop daar goed te kunnen presteren, want mijn resultaten zullen zeker heel belangrijk zijn voor volgend jaar. Ik hoop de komende jaren door te groeien naar de profs. Mijn droom? Ik zal mezelf zeker overschatten, maar waarom zou ik niet op een dag proberen de Ronde van Lombardije te winnen? Het is een wedstrijd die me echt doet dromen.”

 

 

 

Eliot Lietaer. “Félix heeft iets in zich waarmee hij geweldige dingen kan doen met de profs in de toekomst. Ik had het al gemerkt in groepstraining. Hij is een goede kerel met een geweldige mentaliteit. Ik denk dat hij in de toekomst mooie dingen zal tonen. “