Volvo D’Hondt levert 11 nieuwe Volvo XC40’s aan Bingoal WB

Version française

U zal er niet naast kunnen kijken komend voorjaar: de Belgische UCI Pro Team wielerploeg Bingoal WB gaat de strijd met de kasseien in de wielerklassiekers aan in fluogele shirts met rode en zwarte accenten. Die fluorescerende lijn wordt ook doorgetrokken in de fietsen én in de 11 volgwagens die de ploeg veilig door de koers loodsen: 11 gloednieuwe Volvo XC40’s, van Belgische makelij, geleverd door de Volvo verdeler die al jaren in het koersmilieu is gepokt en gemazeld: Volvo D’Hondt, met vestigingen in Aalst, Zottegem en Oudenaarde.

“Het was wielerlegende Peter Van Petegem, trouwe klant bij Volvo D’Hondt, die ploegleider Christophe Brandt en de familie D’Hondt samenbracht. Christophe Brandt is zelf 10 jaar profrenner geweest bij o.a.  Lotto Domo en leidt nu de Bingoal Wallonie-Bruxelles ploeg, met 20 gretige renners in het UCI Pro Team, 16 renners in het beloftevolle development team en 5 sterke renners in de G-ploeg. Een sterk team met een doorgewinterde ploegleider en een duidelijk streven voor 2023: snel winnen!”

“Die ambitie klonk als muziek in de oren van Volvo D’Hondt, jarenlang wagensponsor geweest van Flanders Classics, dat enkele van de grote wielerklassiekers in Vlaanderen organiseert waaronder de Ronde van Vlaanderen. In de 3 vestigingen van D’Hondt nv, Aalst, Zottegem en Oudenaarde, werden in het verleden dus al heel wat wagens klaargestoomd voor jury, medische staf en koersdirectie. In wielergek België is het ondersteunen van een wielerploeg of koersorganisatie natuurlijk een ideale sponsoring als autobedrijf, gezien de wagens urenlang tussen dichte drommen publiek rijden en veel koersen live op televisie worden uitgezonden. Volvo D’Hondt twijfelde dan ook niet lang om samen te werken met het Bingoal van Christophe Brandt en stelt 11 nieuwe Volvo XC40’s aan het UCI Pro Team ter beschikking. Zwart qua carrosserie en uiteraard bestickerd met het opvallende Bingoal geel en rood, om tientallen grote wedstrijden in binnen- en buitenland in goede banen te leiden. De link tussen deze Belgische wielerploeg en de in België geproduceerde Volvo’s ligt voor de hand.”

De familie D’Hondt is één van de oudste Volvo verdelers in België met vestigingen in Aalst, Zottegem en Oudenaarde. Ze startten ooit als kleine dorpsgarage in 1960 met twee Volvo Amazons in de toonzaal. De daaropvolgende generaties breidden het bedrijf uit, namen in de afgelopen 20 jaar 2 andere Volvo concessies over en vestigden zich langs goed bereikbare gewestwegen in totaal vernieuwde panden.

Vandaag is D’Hondt nv nog steeds een hecht familiebedrijf, met de derde generatie Joany en Gerry D’Hondt aan het roer en 60 medewerkers in dienst, maar met nog steeds dezelfde missie: een persoonlijke service bieden aan de klant, aangepast aan zijn noden, zijn trajecten en zijn leven. Volvo D’Hondt ontzorgt de klant van a tot z met een volledig dienstenpakket. Haar belangrijkste troeven zijn een bijzonder groot aanbod jonge tweedehands Volvo’s, met een stock van meer dan 80 jonge Volvo Selekt bedienen ze klanten uit heel België. En daarnaast organiseert Volvo D’Hondt ook regelmatig netwerkevents binnen- en buitenshuis om klanten en prospecten kennis te laten maken met het uitgebreide Volvo gamma van benzine, mild en plug-in hybrides en 3 full electric modellen. In 2023 zullen het de fluo Volvo XC40’s van Bingoal WB zijn die Volvo D’Hondt in de kijker zetten.

  • Volvo D’Hondt, Industrielaan 6,  Zottegem | Eendrachtstraat 4, Aalst | Ambachtstraat 2, Oudenaarde

Contact: Liesbet De Cooman, ldc@dhondtnv.be en 0496/048801, www.dhondtnv.be, /DHondtReynaertVolvo

(Foto: Christophe Brandt, ploegleider Bingoal WB en Gerry D’Hondt, eigenaar Volvo D’Hondt)

Christophe Brandt: “Een uitzonderlijke partner”

Christophe Brandt, manager Bingoal WB. “Het is een plezier voor de ploeg Bingoal WB om te kunnen rekenen op een uitzonderlijke partner als Volvo D’Hondt. Uitzonderlijk… omdat ze altijd voor ons klaar staan, zeer dynamisch zijn en kunnen trots zijn op een echte familiale historiek. Uitzonderlijk omdat Volvo D’Hondt houdt van de koers, van de totale inspanning voor prestaties. Wij zijn bijzonder verheugd om de Volvo XC40’s van Volvo D’Hondt te kunnen presenteren in onze kleuren, het fluogeel en rood, wagens die aan niemands aandacht zullen ontsnappen tijdens onze komende wedstrijden in België en het buitenland. Bingoal WB bedankt Volvo D’Hondt van harte voor hun vertrouwen in ons sportief project. En dat vertrouwen is wederzijds: samen streven we immers naar steeds grotere prestaties.”