Vertrouwen tanken

Eliot Lietaer tankte de voorbije dagen heel wat vertrouwen in de Ster van Bessèges. In de lastige zaterdagrit deed hij een gooi naar de overwinning. Zondag bevestigde hij met een degelijke tiende plaats in de afsluitende tijdrit. Die plaats bezet hij ook in het eindklassement. “Ik ben gerustgesteld over mijn conditie”, opent de 28-jarige renner van Wallonie-Bruxelles. “Ik heb een uitstekende winter achter de rug met naast individuele trainingen ook twee ploegstages. Het was belangrijk om er vanaf de eerste wedstrijd te staan en de voorbije dagen reed ik ook echt goed. Met de ploeg kijken we terug op een geslaagde Ster van Bessèges. In alle ontsnappingen waren we vertegenwoordigd.”
“Zaterdag trok ik in de finale zelf mee in de aanval, want ik had gemerkt dat heel wat renners op hun tandvlees zaten. Ik ging echt voor de zege, maar op drie kilometer van de aankomst werden we gegrepen. Het was een heel lastige etappe, maar ik voelde me sterk. Bovendien was ik vanmorgen goed gerecupereerd voor de tijdrit. Ik zette de tiende tijd neer. Na acht vlakke kilometers volgde er nog een steile helling van twee kilometer die ik vlot verteerd heb. Ik ben dan ook heel tevreden over mijn eerste rittenkoers van 2019. Het seizoen is goed begonnen!”
Lietaer trekt nu naar de Ronde van Oman (16-21/02), waar Wallonie-Bruxelles het moet opnemen tegen zeven WorldTourteams en tien procontinentale ploegen. Tijdens het Belgische openingsweekend neemt de West-Vlaming aan de Classic de l’Ardèche Rhône Crussol en de Drôme Classic deel.

Uitslagen Etoile de Bessèges