Verder opbouwen in Oman

Van 16 tot en met 21 februari is Wallonie-Bruxelles in de Ronde van Oman aan de slag. Baptiste Planckaert, die het seizoen startte met een 14de plaats in de Grote Prijs la Marseillaise en een 28ste plaats in de Ster van Bessèges, stoomt er zich klaar voor de voorjaarsklassiekers.

“Ik ben tevreden over de seizoensstart. In de Ster van Bessèges was ik al redelijk goed”, stelt de 30-jarige West-Vlaming vast. “Nu bouw ik verder op. Vanaf half maart wil ik serieus meespelen. Ik mik vooral op eendagswedstrijden als Nokere Koerse, de Bredene Koksijde Classic, de Grote Prijs van Denain … De Ronde van Oman is behoorlijk lastig. Alleen de eerste rit is vlak. Ik denk dat ik er een etappe uit zal pikken. Ik kan meegaan in een ontsnapping of eens testen hoe ver ik geraak. We zien dan wel of er een appel uit de kast valt. Iedereen in de ploeg haalt een aanvaardbaar niveau. We hebben een goede basis om op voort te bouwen. Eliot Lietaer is sterk op dreef. Hij kan in Oman voor het klassement gaan. Net als elke ploeg zouden we natuurlijk graag een rit winnen en een trui is ook altijd mooi meegenomen.”

+++++