VAN START OP VLAAMSE BODEM

De start van het Belgische wielerseizoen vindt komend weekend plaats. Dit met de traditionele wedstrijden op het programma de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. Dimitri Peyskens zal een belangrijk rol spelen binnen het Bingoal-WB-team. Hij bereidde de Flandriennes voor in het zuiden van Frankrijk en is klaar om zaterdag en zondag strijd te leveren in de “bergen”. (Foto Eddy De Bie)

Dimitri Peyskens. “Ik ga van start in het openingsweekend in België. Tot op heden heb ik heb maar één wedstrijd gedaan dit seizoen, de GP La Marseillaise. Maar ik heb twee goede trainingsweken gehad in Frankrijk. De conditie is goed, ik heb veel kilometers gereden alsook een goeie mix gedaan qua intensiteit. Kortom alles wat ik nodig zal hebben tijdens de wedstrijden. Het zal nog steeds dat een beetje speciaal voor me zijn, aangezien ik nog maar één wedstrijd heb gereden, maar ik heb er vertrouwen in.  We hebben als team een ​​goede verkenning gedaan op de wegen van het Nieuwsblad waar ik de kasseien terug vond.  Zondag start ik ook in Kuurne wat mij ook goed uitkomt. Normaalgezien staat ook de GP Samyn (2/03) op mijn programma waarna ik weer op trainingskamp zal vertrekken om me voor te bereiden op de klassiekers.​”

Het team. “We hebben een erg positieve start van het seizoen. We hadden tijdens de stage in Spanje al gezien dat iedereen al een goed niveau had. We hebben al een eerste overwinning met Timothy Dupont in Bessèges op zak. Dit voelt goed en het verlicht de stress, we kunnen vrijer koersen.​”

Klassiekers. “Races als de Flèche Brabant, de Amstel Gold Race passen erg goed bij mij en zijn daarom doelstellingen.​”

Nieuwsblad. “Het is de eerste Belgische klassieker en iedereen wil koersen en winnen. De renners hebben honger en dat was all te zien in de wedstrijden aan het begin van het seizoen waar het erg hard ging. Ik denk dat het Nieuwsblad dit jaar een geweldige wedstrijd wordt. Voor Bingoal-WB zal de eerste missie zijn om de ontsnapping te nemen, wat altijd belangrijk is voor onze zichtbaarheid. In de finale spreken de benen. We zullen er alles aan doen om daar present te zijn.​

Selectie Omloop Het Nieuwsblad

Selectie Kuurne-Brussel-Kuurne