VAN START IN DRÔME-ARDÈCHE

Quentin Venner zal zijn eerste pedaalslagen geven als profrenner in de Ardèche Classic (27/02) en de Drôme Classic (28/02). Onze jonge neoprof, uit onze ontwikkelingskern kijkt uit naar de eerste wedstrijden. Hij is klaar om voor zijn leiders te werken.

Quentin Venner. “De klassiekers van de Ardèche en de Drôme zullen voor mij als profrenner de echte primeurs zijn. Ik ben kalm, ik ben hier om te ontdekken, ervaring op te doen en het team te helpen. Het niveau van deze twee wedstrijden zal erg hoog zal zijn, ze zullen minder open zijn dan de andere jaren. De gezondheidscrisis zet de kalender in de war en we zien de hele grote teams aan de start van de meeste wedstrijden. Maar ik zou zeggen dat zodra je professioneel wordt, je niet echt meer over een laag niveau praat.​”

Ardennen. “Ik raakte geblesseerd tijdens het teamkamp in Spanje waardoor ik voortijdig naar Belgie moest terugkeren. Dit probleem is ondertussen opgelost. Ik ben blij dat ik in de Ardèche-Drôme mijn seizoen kan beginnen. Ik ben een “Ardense” renner, ik geniet van wedstrijden op harde parcoursen, waar de benen spreken. Het is in dit soort langere, intensere inspanningen dat ik wil verbeteren. Maar ik ben gretig om veel wedstrijden te rijden… En eerlijk gezegd, als ik er maar één zou moeten kiezen, zou ik de Waalse Pijl nemen!”

Selectie voor Classiques de l’Ardèche et de la Drôme