Van de Sarthe naar de kasseien

Doordat hij nog in de Omloop van de Sarthe aan de slag was, heeft Ludwig De Winter  de kasseistroken van Parijs-Roubaix niet verkend met zijn ploegmaten. De renner uit Binche, die twee ribben brak bij een valpartij in Nokere Koerse, heeft er alles aan gedaan om de mooiste wedstrijd uit zijn nog jonge carrière niet te missen. Hij zal zondag dus aan de start van de Helleklassieker verschijnen.

Ludwig De Winter. “Ik heb de kasseien niet verkend, maar ik denk niet dat het een nadeel is. Het doel is mee te glippen in de vroege ontsnapping en daarvoor is het niet noodzakelijk dat je de kasseistroken verkend hebt. Toch is de raad van mijn ploegmaten belangrijk. In elk geval ken ik het parcours een beetje, want in 2017 heb ik al over enkele stroken gereden. Het belangrijkste is dat ik geen last meer heb van mijn ribblessure. Ik heb de competitie hervat in de Volta Limburg, toch niet de gemakkelijkste koers voor een comeback, maar ik had geen slecht gevoel. Het is al drie weken geleden dat ik gevallen ben, dus mijn ribben zouden hersteld moeten zijn. Ik wacht hoe dan ook af hoe ik de kasseien zal verteren, maar ik heb er vertrouwen in. Ik heb me getest op enkele kasseiwegen en ik had geen pijn. Ik besef dat Parijs-Roubaix een WorldTourwedstrijd is en dat het niveau dus hoog zal liggen. We zullen ons in het wiel moeten vastbijten.”