U23 – Sterke Tom Paquot wint massaspurt

Tom Paquot heeft de vierde rit van de Ronde van Luik op zijn naam geschreven. Alle ontsnappingspogingen werden tenietgedaan. Op een kilometer van de aankomst liep alles samen. De jonge renner van Wallonie-Bruxelles Development toonde zich de snelste in de massaspurt en behaalde zo voor eigen volk zijn tweede overwinning van het seizoen. Eind mei boekte hij in een kermiskoers in Walhain-Saint-Paul zijn eerste zege als belofte. Tom zette in Braives het overwicht van WB Development in de Ronde van Luik om in winst na de derde plaats van Marvin Tasset in de openingsrit en de derde plaats van Jérémy Frehen in de tweede en de derde etappe.

Tom Paquot. “Op twee kilometer van de aankomst reden we met zes man weg, maar onder de rode vod van de laatste kilometer werden we gegrepen. Op 250 meter van de streep ben ik beginnen te spurten. Ik heb in Braives mijn tweede overwinning bij de beloften behaald na mijn zege in Walhain. Ik koers natuurlijk om te winnen, ook al is het bij de beloften niet gemakkelijk om het af te maken. Ik voel me wel beter en beter in de spurt. Ik spurt met zelfvertrouwen, maar ik ben niet roekeloos. In een massaspurt heb je op het juiste moment het nodige lef nodig. Ik stel trouwens tevreden vast dat onze ploeg in deze Ronde van Luik heel prominent aanwezig is. In de laatste etappe zullen we heel attent moeten zijn.”

Uitslagen Tour de Liège