U23 – Op naar het WK

Jens Reynders presteert al het hele seizoen op hoog niveau. Hij finishte zowel in Gent-Wevelgem/Kattekoers als Parijs-Roubaix voor beloften als derde en hij won de Grote Prijs van Pérenchies, de Grote Prijs Alfred Gadenne in Dottenijs en twee ritten in de Triptyque Ardennais. Het is dan ook geen verrassing dat de derdejaarsbelofte eind deze maand ons land mag vertegenwoordigen op het WK in Yorkshire. De sterkhouder van Wallonie-Bruxelles hoopt op een vrije rol.

Jens Reynders. “Na mijn 17de plaats op het EK en mijn goede Ronde van de Toekomst was het al duidelijk dat ik mee zou mogen naar het WK. Tijdens de laatste dagen van de Ronde van de Toekomst reed ik vlot bergop. In de slotrit kon ik de klimmers tot de laatste klim volgen. Voor mijn type renner is dat vrij straf.”
“Ik hoop nu natuurlijk ook op een goed WK. Jasper Philipsen wordt een van de kopmannen, maar ik hoop een vrije rol te krijgen. Op die manier zou ik de kopmannen ook in een zetel kunnen zetten. Het niveau zal sowieso heel hoog liggen, want meerdere landen nemen renners uit de WorldTour in hun selectie op.”
“De voorbereiding verloopt prima. Zowel vorige week als deze week trokken we met de nationale ploeg naar de Ardennen op stage. Zaterdag rijd ik de Kustpijl en woensdag neem ik met de nationale ploeg nog deel aan de Grote Prijs van Wallonië. Of ik zaterdag al hersteld zal zijn van de stage, is nog maar de vraag, maar op training voel ik me in elk geval uitstekend.”

Selectie Kustpijl