U23 – Naar de Ronde van de Toekomst

Jens Reynders en Sylvain Moniquet blikken vooruit op de Ronde van de Toekomst na respectievelijk het EK en de Ronde van Namen.

Contents

Reynders (EK U23) – « Veel meer gehoopt »

Door de vele bochten, de harde wind en de regen werd het EK voor beloften een ware afvallingskoers. Een peloton van nog slechts 37 renners spurtte in Alkmaar voor de zege. De Italiaan Alberto Dainese kroonde zich tot Europees kampioen. Jens Reynders finishte als 17de, maar de topper van Wallonie-Bruxelles had op veel meer gehoopt. “Vooraf was afgesproken dat we de kaart Gerben Thijssen zouden trekken als we in de finale nog samen waren. Tijdens de koers moesten we gewoon proberen. Omdat we niemand mee hadden in de ontsnapping, heb ik in een smal straatje in het centrum een paar keer alle registers opengetrokken en daarna heb ik het nog geprobeerd met Brent Van Moer en Stan Dewulf”, vertelt Jens. “Blijkbaar voelde Gerben zich niet zo goed en moest ik toch spurten. Ik heb dan nog geprobeerd mij wat te sparen. Uiteindelijk heeft Gerben toch meegespurt en hij behaalde nog een mooie zesde plaats. Ik denk dat ik goeie benen had, maar onderweg heb ik iets te veel gegeven waardoor ik op het einde iets tekortkwam.” De winnaar van de Grote Prijs van Pérenchies wil zich in het shirt van de nationale ploeg ook onderscheiden in de Ronde van de Toekomst (15-25/08), maar dat wordt geen gemakkelijke klus. “Dit jaar is het echt een zware editie. Er zijn maar twee sprintetappes, de andere ritten zijn redelijk lastig.”

 

S. Moniquet – “Alpenritten verkend”

Sylvain Moniquet reed als voorbereiding op de Ronde van de Toekomst de eerste vier ritten van de Ronde van Namen. Hij verliet de rittenwedstrijd na de voorlaatste etappe met de bolletjestrui om de schouders. “Ik was niet voorzien voor de Ronde van Namen, maar ik heb toch deelgenomen om mijn conditie op punt te stellen voor de Ronde van de Toekomst. Ik verteerde de Naamse hellingen vlot en met het oog op de ploegentijdrit nu donderdag in de Ronde van de Toekomst heb ik ook nog de tijdrit afgewerkt. Ik ben tevreden, want ik voelde me goed en ik ben twee keer meegegaan in een serieuze ontsnapping. Ook mijn ploegmaat Jens Reynders is opgenomen in de nationale selectie voor de tiendaagse rittenwedstrijd. Het tweede gedeelte wordt in de Alpen afgewerkt en is heel zwaar. Er zijn ritten met 4000 meter hoogteverschil. Het klassement zal daar gemaakt worden en dus wil ik daar sterk voor de dag komen. Tijdens een stage met de nationale ploeg heb ik de Alpenritten verkend en dat heb ik ook nog eens gedaan tijdens een individuele stage. Ik denk dat ik de Alpen uit het hoofd ken!”

Informatie over de Ronde van de Toekomst