Tweede in Hesperange

Na de proloog van de Ronde van Luxemburg op woensdagavond, waarin hij 8ste werd, was Alex Kirsch ontgoocheld, maar donderdag zette hij op een onverwachte manier orde op zaken. In een massaspurt snelde hij naar de tweede plaats na de Fransman Christophe Laporte. Dankzij die tweede plaats maakt de Luxemburger van WB-Aqua Protect-Veranclassic ook een sprong in het algemeen klassement. Hij is nu derde op twee seconden van de Franse leider Damien Gaudin. Alex voert ook het jongerenklassement aan. Nu komen de lastige etappes van de Ronde van Luxemburg eraan waarin hij hoopt te schitteren. Justin Jules spurtte op zijn beurt naar de 6de plaats in Hesperange.

Alex Kirsch. “Mijn tweede plaats in deze eerste rit is een verrassing voor mij. Ik dacht meer aan de bonificatieseconden in de voorlaatste ronde, maar het peloton had de vier vluchters nog niet gegrepen. We hadden beslist om met Justin Jules op de spurt te mikken. We hebben daarvoor ons eigen systeem: Justin volgt me liever niet en zet zich liever bij het ingaan van de slotkilometer in mijn viel. Het is echter niet verlopen zoals we gewild hadden en ik heb dus zelf gespurt. Mijn tweede plaats is fantastisch, ze komt helemaal onverwachts. Ik heb belangrijke bonificatieseconden gesprokkeld waardoor ik opschuif in het algemeen klassement. Woensdag heb ik in de proloog drie seconden verloren op Jonathan Hivert, maar nu heb ik drie seconden voorsprong op hem. Elke seconde telt hier. Twee jaar geleden werd ik in de einstand derde op drie seconden van de winnaar. Ik weet dus hoe belangrijk de bonificaties in de Ronde van Luxemburg zijn.”