Twee podiumplaatsen in Bretagne

Twee dagen nadat hij als derde eindigde in de Ronde van de Finistère, zette Baptiste Planckaert met een tweede plaats in de Tro-Bro Léon opnieuw een heel sterke prestatie neer

Baptiste Planckaert. “We hebben een perfecte wedstrijd gereden. Wallonie-Bruxelles was heel sterk in Bretagne. Helaas reed ik lek op 35 kilometer van de aankomst en het heeft veel krachten gekost om opnieuw vooraan te geraken. Toch ben ik teruggekeerd in de achtervolgende groep. Lange tijd bleven we op een tiental seconden van de kopgroep hangen. Backaert en Sarreau demarreerden in het zicht van de streep. Ik moest reageren. In de laatste rechte lijn heb ik de spurt ingezet om de kloof te dichten. Helaas was Andrea Vendrame sneller in de spurt. Enkele meters voor de aankomst stak hij mij voorbij. Mijn tweede plaats stelt me helemaal gerust over mijn conditie. Dat ik in Bretagne twee keer dicht in de buurt van de overwinning kwam, was heel goed voor het zelfvertrouwen. Mijn twee podiumplaatsen hebben me veel vertrouwen gegeven voor wat komt. Mijn volgende wedstrijd is Luik-Bastenaken-Luik. Ik heb er nog nooit aan deelgenomen en ik ken de wedstrijd ook niet goed. Mijn opdracht is meespringen in de vroege ontsnapping en als dat niet lukt, dan zal ik onze kopman Eliot Lietaer helpen.”

Tour du Finistère 2019 – B.Bade/LNC

Uitslagen Tour du FinistèreTro Bro Léon