Tussen de wereldtop

Dimitri Peyskens hield in de Waalse Pijl goed stand tussen de wereldtop. De Brabander van Wallonie-Bruxelles finishte op de Muur van Hoei als 35ste. De komende dagen staan er met Luik-Bastenaken-Luik en Eschborn-Frankfurt nog twee WorldTourwedstrijden op het programma.

Dimitri Peyskens: “Ik denk dat ik wel tevreden mag zijn, als je ziet welke renners er aan de start stonden. De eerste doelstelling van de ploeg was iemand mee te hebben in de vroege vlucht. Met Tom Wirtgen is dat ook gelukt. In het peloton moesten we wel attent blijven, want er stond redelijk veel wind. Kenny Molly en Kevyn Ista hebben Eliot Lietaer en mij perfect afgezet in de plaatselijke ronden. We bleven vechten voor onze positie. Als er een mooie groep wegreed, moesten we kunnen anticiperen. Eliot is erin geslaagd om mee te glippen, maar helaas had Movistar geen mannetje mee. Op de voorlaatste klim ging het voor mij iets te snel. Op de top had ik tien seconden achterstand. Terugkeren zat er in volle finale natuurlijk niet meer in.”
“Vorige week zaterdag hebben we de nieuwe finale van Luik-Bastenaken-Luik verkend. We weten wat ons te wachten staat, maar we moeten realistisch blijven, want het niveau zal opnieuw heel hoog liggen. Ik ben ooit wel eens twaalfde geworden in Luik-Bastenaken-Luik voor beloften. Het parcours ligt me dus en de conditie is ook goed. We zullen zien. Als alles meezit, kan ik misschien wel een mooi resultaat neerzetten. Voor Eschborn-Frankfurt hebben we meerdere ijzers in het vuur. Meestal spurt er in Frankfurt een kleine groep voor de overwinning.”

Uistlagen Flèche Wallonne