TRW voor sterke renners

De loden hitte ontnam de meeste renners de aanvalslust in de GP Cerami. Het was dan ook geen verrassing dat de wedstrijd op een massaspurt eindigde. Bryan Coquard (Vital Concept-B&B Hotels) won, neoprof Lionel Taminiaux (Wallonie-Bruxelles) finishte als negende. Voor Baptiste Planckaert was de generale repetitie voor de Ronde van Wallonië geen succes. “Ik heb een cartouche afgeschoten en het was op”, verklaart de kopman van Wallonie-Bruxelles.

“Het was warm”, trapt Baptiste Planckaert een open deur in. “Gelukkig kwamen er niet zoveel sterke renners aan de start en was het dus niet zo’n zware wedstrijd, maar door de warmte zat ik toch helemaal stuk. In de laatste ronde ben ik mee in de aanval getrokken, maar bij deze tropische temperaturen zit je meteen in het rood. Je krijgt weinig zuurstof. Je kunt maximaal een inspanning leveren en dan is de energie op.”
“Uit de GP Cerami trek ik dan ook geen conclusies voor de Ronde van Wallonië. Ik was niet goed, maar ik denk dat 95 procent van het peloton met dat probleem kampte. We zullen zaterdag zien. Velen verwachten dat de eerste etappe op een massaspurt uitdraait, maar ik ben daar niet zo zeker van. We moeten toch enkele stevige hellingen over en er zitten veel open stukken in het parcours waar de wind vrij spel heeft. Als er wind staat, dan kan het peloton daar in waaiers getrokken worden. De andere etappes eindigen bijna allemaal op een steile helling. Het wordt een editie voor sterke renners die bergop kunnen!”

Selectie voor Tour de Wallonie