TOP 10 op het BK

Ludovic Robeet en Dimitri Peyskens maakten deel uit van de goede ontsnapping van het Belgisch kampioenschap in Anzegem. Ongeveer 20 renners vonden een uitweg van het peloton na 61 kilometer wedstrijd. De ontsnapping bleek definitief te zijn. Dries De Bondt ging solo weg vooraan op 8 kilometer van de finish. Hij slaagde erin om de achtervolgers achter zich te laten en de landstitel te veroveren. Ludovic Robeet eindigde als 8e, Dimitri Peyskens als 13e.

Ludovic Robeet. “We hadden niet verwacht dat de ontsnapping die zich na 60 kilometer vormde, heel ver zou gaan. Tot slot hebben Dimitri Peyskens en ik het goed gedaan in de kopgroep. We wisselden af om in de finale aan te vallen. Ik heb alles gegeven en sta in de top 10 (8e). Ik had zeker op een beetje beter gehoopt, maar nogmaals, dit scenario was oorspronkelijk niet gepland. Toch ben ik blij met het resultaat. Ik dacht zeker dat het podium mogelijk zou zijn. Toen De Bondt naar buiten kwam, probeerden we hem te pakken te krijgen, maar dat lukte niet. De groep sprintte dus voor de 2e en 3e plaats. Ik denk dat ik de gewoonte van dit soort finales heb gemist om het beter te doen.”

Uitslag Belgisch kampioenschap