Tom Wirtgen: fiets, natuur en sushi

Contents

Inside Bingoal-WB

TOM WIRTGEN geboren op 4 maart 1996 te Luxemburg. De renner van Bingoal-WB heeft al een lange en mooie geschiedenis achter de rug met de fiets. Hij nam zijn eerste stappen binnen de Luxemburgse structuur “Leopard” voordat hij overstapte naar het ontwikkelingsteam Wallonie-Brussel, AGO-Aqua Service, waar hij na een jaar al de overstap kon maken naar het prof-team. Tom die bezig is aan zijn 2e jaar als prof dit met zijn jongere broer Luc aan zijn zijde.

 

 

 

 

 

 

 

Eerste fiets? “Mijn eerste fiets was een groene Bianchi. Ik heb hem nog steeds staan in de kelder.”

Eerste stappen in het wielrennen? “Ik deed elke dag kleine ritjes met de vrienden uit de stad waar ik woonde. Zo is het allemaal begonnen …”

Eerste wedstrijd? “Ik deed mijn eerste koers op 6-jarige leeftijd. Deze heb ik meteen solo gewonnen. Sindsdien heb ik het fietsen niet meer opgegeven. Het werd mijn leven.”

Eerste trui? “Mijn eerste trui was een Mapei-uitrusting. Het was voor mij een waar genoegen en een eer om de trui van een van de beste teams uit die tijd te dragen.”

Eerste geweldige herinneringen? “Ik behaalde onder meer een 5e plaats bij de junioren in 2014 op het EK en de 4e plaats bij het WK in Bergen. Een andere geweldige herinnering is dat ik Tom Boonen heb kunnen ontmoeten, een personage met “de voeten op de grond”, super aardig, met een buitengewoon staat van dienst.”

Eerste verrassing? “Zonder twijfel mijn 4e plaats op het wereldkampioenschap in Bergen.”

Eerste ramp? “Mijn zware val in de GP Criquielion. Ik was zwaargewond en stond meer dan twee maanden aan de kant.”

Eerste teleurstelling? “Het wereldkampioenschap in Innsbruck waar ik met de 10 beste van de wereld moest rijden. Maar mijn WK werd verstoord door een val anderhalve week voor D-Day, dit in de Tour de Moselle.”

 

 

 

 

 

Luc, je jongere broer … “Het is een groot genoegen en een droom om als professionals binnen hetzelfde team te kunnen rijden.”


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als het niet de fiets was geweest, wat dan? “Ik had gedroomd om een ​​medaille te winnen op de Olympische Spelen in de biatlon.”

Boeken of …? “Ter inspiratie lees ik graag biografieën van topsporters. Ik hou ook van oude mechanica. Mijn vader heeft een garage. Dus soms lees ik wel eens boeken hierover.”

Tuin of bioscoop? “Ik hou van de natuur, dus ik kies de tuin. Mijn vriendin en ik gaan na mijn training vaak wandelen in het bos met onze hond. Ik hou van dieren!”

Zee of berg? “Bergen met een meer erbij!”

Sushi of pasta? “Sushi.”

Bourgogne, Bordeaux, Chianti? “Bourgogne!”

 

TOM: cijfers

 

 

 

Tom présente notre Ridley Helium SLX 22020 WB Edition
Tom en onze Ridley Helium SLX 2020 WB Edition (Klik op de foto!)