Tom Wirtgen bouwt zelfvertrouwen op

Drukke tijden voor Tom Wirtgen. De Luxemburgse renner van Bingoal-WB heeft belangrijke wedstrijden gereden sinds de Czech Tour en de ronde van Wallonie. Hij werd 4e in het Luxemburgse nationale kampioenschap en zal op 26 augustus deelnemen aan het Europees kampioenschap voor elite in Plouay (Fra) alvorens van start te gaan in de Brussels Classic (30/08). De Luxemburger is in vorm en daarom zelfverzekerd.

Ronde van Wallonië. “Ik heb een druk programma, maar na enkele lange weken zonder competitie is dit niet erg. De drang naar competitie is groot. Door de onderbreking vanwege de gezondheidscrisis kon ik echter goed werken, mezelf versterken. Mijn huidige conditie is daar het gevolg van, ik verliet de ronde van Wallonie met een goed gevoel, zowel persoonlijk als voor het team dat goed presteerde tijdens de 4 etappes. Ik miste een top 10 vanwege mechanische problemen maar Jelle, Baptiste en Eliot hadden een goede overall ranking tegen veel teams op World Tour.”

 

 

 

Nationaal kampioenschap. “Ik eindigde als 4e in het Luxemburgs kampioenschap, voor de tijdrit gaf ik verstek om op zondag fris te kunnen zijn voor de wegrit. Ik heb een goede keuze gemaakt. Het trio voor mij bestaat uit renners van de World Tour, dat is voor mij bemoedigend. Kleine domper, ik mis het podium met één plek, maar tegen Jempy Drucker in de sprint geef ik toe dat het ingewikkeld was. Ik had het niet kunnen halen.”

 

EK in Plouay. “We rijden op het Bretonse Classic-parcours. Er zijn drie of vier hobbels op het circuit. De plaatsing zal daarom belangrijk zijn. We zijn met 4 van het Luxemburgse team. Mijn rol zal vrij vrij zijn en daarom wil ik me zeker tonen.” Tom Ik eindigde als 23e.

 

 

 

 

Brussels Classic. “Ik zal deelnemen aan de race met mijn jongere broer Luc, wat erg leuk is omdat we dit jaar niet veel kansen hebben gehad om in dezelfde selectie te starten. Ik ben blij dat ik in de kans krijg om veel te koersen. Over iets meer dan een maand zal het seizoen al ver gevorderd zijn en daarom wil ik elke gelegenheid aangrijpen om te schitteren. Ik evolueer alsof het mijn laatste race van het seizoen is omdat, wie weet is een nieuwe lockdown altijd mogelijk is. De ploeg vertrouwt me en mijn doel is om in de selectie te geraken voor de Flandrian races en vooral voor de Ronde van Vlaanderen waar ik van droom.”

 

 

Selectie voor de Brussels Classic